Acasă Social Spitalele au datorii de 4.000 miliarde de lei

Spitalele au datorii de 4.000 miliarde de lei

DISTRIBUIȚI

Conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate va solicita, la rectificarea bugetara, o majorare cu cel putin 3.000 miliarde de lei, bani care se identifica cu excedentul de la colectare. In speta, fondurile solicitate de CNAS reprezinta banii incasati in plus la Fondul asigurarilor de sanatate, in primele sase luni, respectiv aproximativ 10% din bugetul estimat la inceputul anului, care era de 34.000 miliarde de lei.

Banii pe care CNAS ii va primi la rectificarea bugetara trebuie sa acopere datoriile acumulate de spitale, precum si cele ale medicilor de familie si specialistilor din ambulator la medicamente gratuite si compensate. -Aceste datorii sunt mai mari decat fondurile cerute de CNAS la rectificare, numai datoriile spitalelor fiind de 4.000 miliarde de lei, iar cele ale medicilor de familie si ale celor din ambulatoarele de specialitate, de aproximativ 1.000 miliarde de lei-, a declarat Eugeniu Turlea, presedintele CNAS.

Desi incasarile au fost cu 10% mai mari, valoarea datoriilor agentilor economici la Fondul asigurarilor de sanatate au crescut si ele, de la 9.000 la 12.000 miliarde de lei. Aceasta crestere a fost generata de vechii datornici, care nu au putut plati restantele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.