Acasă Social Spitalul Militar a detaliat traumele suferite și starea piloților catapultați

Spitalul Militar a detaliat traumele suferite și starea piloților catapultați

DISTRIBUIȚI

Starea piloților catapultați, din aeronava IAR 99 Șoim, internați în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ a fost detaliată de Biroul de informare și relații publice a unității sanitare

Comandorul Marcel Breșug, pacient internat în Secția ATI:

— ultimul bilanț lezional, la intrarea in blocul operator Ortopedie-Traumatologie:

1.Fractură manubriu sternal, ram drept, fără deplasare;

2. Fractură de unghi inferior (vârf) omoplat stâng.;

3. Fractură arc posterior stg coasta a X-a;

4. Fractură parcelară cu minimă deplasare navicular stâng;

5. Fractură deschisă apofiză anterioră calcaneu stâng;

6. Fractură cu fragment intermediar posterior in 1/3 mijlocie a diafizei femurale stâng, cu deplasare.

— pacientul a fost supus, aseară, după stabilizarea parametrilor biologici și a funcțiilor vitale, unei proceduri chirurgicale de toaletarea plăgilor și procedura de osteosinteză centro-medulară diafiză femurală stângă. Intervenția, realizată de echipa medicală formată din: col. medic dr. Marius Stănescu, șef Secție Ortopedie-traumatologie; cpt medic. Dr. Eduard Cernat, medic specialist Ortopedie-traumatologie și cpt. medic dr. Denisa Ghinescu, medic specialist ATI, a decurs fără incidente care să pună în pericol viața pacientului.

— transferat post-operator, în secția ATI, pacientul a avut o evoluție pozitivă a stării generale de sănătate, fapt ce a permis echipei medicale multidisciplinare să decidă ca, în această dimineață, să fie transferat pe Secția Ortopedie—Traumatologie.

— pacientul va fi supus unui control imagistic post-operator, unei reevaluări clinico-biologice și psihologice.

— se continuă tratamentul pentru profilaxia durerilor și a ulcerului de stres, corticoterapie, antibioterapie și reechilibrare hidro-electrolitică,

Căpitan-comandorul Iulian Pena, cel de-al doilea pilot accidentat, internat în Secția Chirurgie generală II, cu diagnosticul de Politraumatism prin catapultare; Traumatism vertebral lombar minor, fără semne neurologice; Contuzie abdominală minoră; Contuzie genunchi drept:

— în această dimineață, pacient cu stare generală bună, afebril, abdomen nedureros, toleranță digestivă bună, escoriații multiple în curs de vindecare per primam, edem la nivelul genunchiului stâng, în remisiune.

— se continuă tratamentul cu antialgice, antispastice, protecție gastrică și reechilibrarea hidroelectrolitică.

— pacientul va fi evaluat psihologic și ortopedic.

Dat fiind trauma suferită, ambii pacienți beneficiază, încă din data de 16.07 a.c., de tratament medical specializat și consiliere psihologică.

Familiile și colegii camarazilor noștri sunt alături de aceștia, oferind un confort suplimentar în cadrul procesului de asistență medicală de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.