Home Social Străzi şi pasaje inundate, copaci căzuţi, strat de grindină, în urma precipitaţiilor...

Străzi şi pasaje inundate, copaci căzuţi, strat de grindină, în urma precipitaţiilor din Capitală

DISTRIBUIŢI

Mai multe străzi, pasaje şi locuinţe din Capitală au fost inundate, iar unele zone au fost acoperite de un strat de aproximativ trei centimetri de grindină, în urma precipitaţiilor care au avut loc duminică seara. Bucureştiul a fost, timp de două ore, sub avertizare cod galben.

În Capitală, începând de la ora 18.30, au fost averse, în urma cărora s-au acumulat aproximativ 20 de litri pe metru pătrat, iar în unele zone, precipitaţiile au fost sub formă de grindină de dimensiuni mici şi medii. În zona Unirii, pe o porţiune de câteva zeci de metri s-a format un strat de grindină de aproximativ trei centimetri. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că s-a solicitat intervenţia echipajelor de la ISU pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi, locuinţe inundate şi îndepărtarea apei de pe carosabil. Echipajele ISU au intervenit pentru îndepărtarea unul copac care a căzut pe un autoturism parcat în zona Brâncoveanu şi a unui copac doborât de vânt pe calea de rulare a tramvaiului, în zona străzii 11 Iunie. De asemenea, au fost primite mai multe solicitări pentru scoaterea apei acumulate în locuinţe din mai multe zone ale Capitalei. În zona Pasajului Unirii, echipele ISU au fost solicitate să ajute la strângerea apei de pe carosabil, a mai spus Daniel Vasile. De asemenea, au fost semnalate şi elemente de tencuială desprinse de pe faţadele blocurilor. Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti a precizat că în urma precipitaţiilor nu au fost înregistrate victime.

În Capitală nu au fost înregistrate accidente din cauza precipitaţiilor, însă s-a circulat îngreunat şi unele pasaje s-au blocat din cauza apei acumulate pe carosabil, au declarat oficiali de la Brigada Rutieră a Capitalei. Pasajul Mărăşeşti a devenit impracticabil în urma precipitaţiilor, toate maşinile fiind evacuate, iar pasajul Unirii s-a blocat pe sensul de la Universitate spre Piaţa Unirii. Capitala a fost sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii de la ora 18.30 până la ora 20.20. În cele două ore au fost descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, averse şi intensificări ale vântului.

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.