Acasă Social Suntem a unsprezecea țară din lume care are vaccinul împotriva gripei noi!

Suntem a unsprezecea țară din lume care are vaccinul împotriva gripei noi!

DISTRIBUIȚI

Romånia este a unsprezecea țară în lume și a șaptea în Europa care are vaccin pandemic A/H1N1, potrivit șefului Centrului Național de Referință pentru Gripă din Institutul Cantacuzino, Viorel Alexandrescu. Ieri au fost livrate primele 250.000 doze de vaccin pandemic de la Institutul Cantacuzino, producător al vaccinului, către direcțiile de Sănătate Publică din București și Moldova, iar vaccinarea va începe de luni în toată țara. Într-o primă fază va fi vaccinat personalul medico-sanitar și cel care asigură securitatea națională și locală, urmånd ca apoi să fie imunizate și celelalte categorii la risc – elevi de liceu, studenți. Vaccinul produs la Institutul Cantacuzino este fără adjuvanți, iar posibilele reacții adverse sunt roșeață la locul injectării, o ușoară stare febrilă sau ușoare dureri de cap. Acesta a primit aprobările de calitate, siguranță și eficacitate de la autoritatea competentă națională, respectiv Agenția Națională a Medicamentului. Vaccinul a fost testat conform standardelor internaționale de fabricație și din punct de vedere al modului de producere, fiind similar cu vaccinul împotriva gripei de sezon. Șeful Agenției Naționale a Medicamentului, Iosif Boda, a declarat că toate etapele de pregătire a vaccinului au fost urmărite împreună cu specialiștii de la Institutul Cantacuzino, urmărindu-se raportul risc-beneficiu și concluzionåndu-se că beneficiul este mult mai mare.

Tranportat cu ajutorul Ministerului de Interne

Primele 250.000 doze de vaccin pandemic de la Institutul Cantacuzino, au fost livrate ieri către direcțiile de Sănătate Publică din București și Moldova.
Purtătorul de cuvånt al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Florin Hulea, a declarat că transportul va fi livrat spre Suceava și că traseul va include șapte zone astfel încåt dozele de vaccin să ajungă în mai multe reședințe de județ. Convoiul va fi format dintr-o mașină a Poliției, mașina care transportă dozele de vaccin și un echipaj de aproximativ 20 de luptători ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Pånă la începutul săptămånii viitoare, vor fi livrate și celelalte 1.090.000 doze de vaccin către restul județelor. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Adrian Streinu-Cercel, a declarat că li s-a cerut tuturor medicilor de familie și celor care vor face vaccinarea să urmărească și să comunice reacțiile adverse care apar. Vaccinul nu se va găsi în farmaciile cu circuit deschis, vaccinarea realizåndu-se în cadru organizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.