Acasă Social Tratament revoluționar al hipertensiunii arteriale, privit cu scepticism de cardiologii români

Tratament revoluționar al hipertensiunii arteriale, privit cu scepticism de cardiologii români

DISTRIBUIȚI

Tratamentul revoluționar al hipertensiunii arteriale, introdus recent la Secția Clinică de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș, deși se aplică cu succes în lumea medicală occidentală, este privit cu scepticism de cardiologii români, a declarat presei, vineri, prof. univ. dr. Imre Benedek.
Noua metodă aplicată de dr. Imre Benedek, de denervare renală a hipertensiunii arteriale severe, o metodă de ablare a terminațiilor nervoase care se aplică cu ajutorul unui aparat special adus din Belgia, se adresează pacienților care suferă de așa-zisa hipertensiune rezistentă la tratament.
'Tratamentul este aplicat de două luni, suntem pregătiți, suntem căutați zilnic, dar există o rezistență în a-l introduce. Se va introduce, pentru că toate la toate metodologiile introduse am întâlnit această rezistență. Eu cred că nu bolnavii – după părerea mea, poate că exagerez – ci colegii mei, care ar trebui să se orienteze, să se convingă, să se intereseze și să îl recomande sau nu (tratamentul, n.r.) sunt încă neînduplecați, puțin convinși pentru a ne trimite asemenea cazuri (…) Este treaba medicilor specialiști și a medicilor de familie care intră în contact cu bolnavul. Eu mi-am făcut treaba, am adus tehnica, este aici, se poate face și astfel poate fi ajutată și populația României – care, ca toți cetățenii europeni, ar trebui să beneficieze de aceleași drepturi', a susținut doctorul Imre Benedek.
El a spus că întrucât medicii din clinica sa – care este 'stația de vârf' – se confruntă cu numeroase alte cazuri zilnic, nu au timp să caute persoane care suferă de hipertensiune arterială să le explice beneficiile acestui nou tratament.
''La noi vin diferite grupe de boli mai grave pentru care clinica noastră este dotată și fiind ocupați de dimineața până seara nu mai avem timp să căutăm hipertensivi și să le explicăm (…) La Spitalul Floreasca am înțeles că este pregătită o echipă care ar dori să să aplice acest tratament din luna iunie. Eu zic că e bine, pentru că dacă ne gândim că fiecare al treilea om din lume suferă de hipertensiune, înseamnă că este extraordinar necesarul de a se oferi o plajă de tratament variabilă de care bolnavii ar trebui să beneficieze. Rezultatele noului tratament se văd de îndată. Când ai pus pacientul pe masă, l-ai făcut…în 24-48 de ore se definitivează valorile care trebuie obținute', a susținut dr. Benedek.
El a arătat că până acum a avut doi pacienți, unul din Mureș și unul din Timișoara, tratați prin noua metodă, care este experimentată în spitalele din Occident din 2006, dar aplicată din 2011.
Cardiologul a precizat că dacă pacientul este tratat prin această metodă nu trebuie să ia în continuare medicamente, dar metoda 'reduce spectaculos necesarul arsenalului terapeutic cu medicamente și îmbunătățește spectaculos starea bolnavului și perspectivele bolnavului'

Cristian Georgescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.