Acasă Social Un mega Bucuresti spre -binele- PSD

Un mega Bucuresti spre -binele- PSD

DISTRIBUIȚI


Bucurestiul va deveni un mega Bucuresti… Unele oficialitati ale orasului s-au si gandit ca ar fi cazul sa avem o mare zona metropolitana, incurajati fiind de -randamentul de invidiat- de care edilii au dat dovada pana acum. Asa ca, ce este mic si merge prost poate deveni mare si sa mearga si mai prost. Astfel, proiectul Legii Capitalei, gandit de edilul sectorului 1, Vasile Gherasim, si -orchestrat- de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS), va uni 62 de localitati. Noul Bucuresti se va intinde, conform prognozelor, pe o suprafata de aproximativ 2.300 kmp, populatia urmand a creste cu aproximativ 400.000 de persoane. Potrivit lui Gherasim, localitatile reunite in aria metropolitana pot beneficia de o dezvoltare unitara si durabila. Din cele 98 de unitati administrative luate in calcul, 62 se afla in relatii specifice unei zone metropolitane.

Din cele 62 de unitati administrative care vor compune megaorasul, patru sunt orase si 58 comune. Legea Capitalei se afla in stadiul final de elaborare, aceasta urmand sa fie inaintata parlamentului in perioada imediat urmatoare. In sprijinul ideii sale, Gherasim a spus ca astfel de zone metropolitane se gasesc cu sutele in SUA, Europa luand in ultimul timp si ea -modelul-.

Zona metropolitana Bucuresti va cuprinde municipiul, orasele si comunele limitrofe Capitalei, situate in Ilfov. Noul oras va fi o unitate administrativ-teritoriala cu capacitate juridica deplina, in care sectoarele, dar si municipiile, orasele si comunele care formeaza zona premetropolitana vor avea atributii bine definite. Mega Bucurestiul va avea un guvernator, cu atributii de tutela administrativa asupra autoritatilor administratiei zonei metropolitane.

Prin infiintarea -marelui Bucuresti-, PSD urmareste o dubla lovitura. Limitarea cat se poate de mult a atributiilor primarului general, un post deficitar in panoplia partidului de guvernamant, precum si marirea numarului de votanti cu forte proaspete, zona rurala fiind mai apropiata celor trei trandafiri decat cea urbana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.