Acasă Social Vârsta standard de pensionare scade cu până la 13 ani

Vârsta standard de pensionare scade cu până la 13 ani

DISTRIBUIȚI

Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților a adoptat o inițiativă de modificare a Legii Pensiilor prin care se reduce stagiul de cotizare pentru mai multe categorii de pensionari care au muncit în condiții speciale, precum și vârsta standard de pensionare cu 13 ani.

„Pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puțin 25 de ani în activități în locuri de muncă încadrate în condiții speciale (aviația civilă, siderurgie, subteran, risc radiologic, unități de transport maritim și fluvial, foraj sonde de țiței și gaze, etc) se reduce vârsta standard de pensionare cu 13 ani și raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani”, se arată într-un comunicat al Camerei Deputaților.

De asemenea, prin amendamentele propuse, se reduce stagiul complet de cotizare de la 30 la 25 de ani pentru personalul artistic care a realizat cel puțin 20 de ani în locurile de munca respective.

Cinci milioane de pensionari vor avea pensii mai mari cu 10% de astăzi, 1 iulie. Asta înseamnă de la 1.000 vor ajunge la 1.100 de lei. În plus, pensia minimă garantată se va majora cu 20%. Costul pentru stat este peste 3 miliarde de lei în 2018. Citește continuarea pe cancan.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.