Acasă Social Vezi listele cu medicii decedați la datorie care au inspirat Legea pentru...

Vezi listele cu medicii decedați la datorie care au inspirat Legea pentru considerarea gărzilor drept vechime în muncă

DISTRIBUIȚI

Astăzi, majoritatea PSD ALDE din senatul a respins proiectul de lege, iniţiat de Senatorul USR Adrian Wiener şi Deputatul USR Tudor Rareş Pop, care prevede ca gărzile efectuate de medici să fie luate în calcul ca vechime în muncă, diminuându-se, simetric şi echitabil, vârsta standard de pensionare.

În expunerea de motive, iniţiatorii legii au subliniat că „alocarea acestui timp de muncă suplimentar şi care nu are caracter ocazional, ci constituie o regulă în unităţile spitaliceşti, este de natură să uzeze fizic şi psihic într-un grad mult mai mare persoanele ce desfăşoară o astfel de activitate. Astfel, foarte frecvent medicii angrenaţi în serviciul de gardă manifestă aşa numitul sindrom burnout sau sindromul epuizării profesionale ce apare în special la profesiile care implică o responsabilitate deosebită şi interacţiuni frecvente cu oamenii.”

Senatorii au putut consulta și listele cu medicii decedați la datorie atașate (sursa https://senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=21858) la expunerea de motive dar nu au fost impresionați, votând împotriva proiectului de lege. Camera Deputaților este camera decizională.

2 COMENTARII

    • Cauta listele cu muncitorii, profesorii, avocatii morti LA LOCUL DE MUNCA SAU 24 ORE DUPA GARDA – asa sunt listele cu doctori. Raportate la nr. de doctori din spitale, sunt mai multe decese comparand inclusiv cu politia si armata (decesele din armata sunt rare, doar pentru cei plecati din tara, unde a fost bataie pe locuri pt ca se plateau mai multe mii de euro/luna in Afganistan de ex. )

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.