Acasă Social Zapada nu rezista pe strazile Capitalei

Zapada nu rezista pe strazile Capitalei

DISTRIBUIȚI

Primaria sectorului 1 are pregatite pentru programul de deszapezire din aceasta iarna 54 de utilaje grele, precum si stocuri suficiente de sare, nisip si motorina.

Administratia sectorului 2 si-a prezentat utilajele la baza firmei Supercom, unde au fost scoase peste 130 de utilaje ale Administratiei Domeniul Public sector 2 si ale societatii – tractoare, tractoare cu gredere, tractoare cu plug, sararite, autovidanje, incarcatoare, buldozere, tractoare cu lama, autocamioane, macarale. Primarul Neculai Ontanu a aratat ca stocurile de sare, nisip si motorina sunt suficiente. Ontanu vrea sa foloseasca in aceasta iarna o solutie emulsionata ca material antiderapant pentru a proteja carosabilul.

In sectorul 3, programul de salubrizare aprobat de primarul Eugen Plesca se va derula intre 15 noiembrie 2003 si 15 martie 2004 si are ca obiective principale curatarea strazilor pe care circula mijloacele RATB si a arterelor de legatura din vecinatatea spitalelor, policlinicilor, pietelor, scolilor, gradinitelor, creselor, fabricilor de paine. Edilul sectorului 3 si-a stabilit deja un plan de actiune, aratand ca in cazul aparitiei poleiului se va actiona imediat cu material antiderapant, iar la o ora dupa inceperea ninsorii se va interveni cu utilaje usoare de strangere a zapezii. Daca stratul de zapada pe carosabil va ajunge la cinci-sase cm, administratia este pregatita sa actioneze cu utilaje grele pana la un strat de 10 cm. Primaria sectorului 3 este dotata cu 76 de utilaje, intre care 46 autospeciale, patru buldozere, un autogreder, 13 noi masini de salubrizare. De asemenea, stocurile de carburanti si material antiderapant sunt suficiente.

Primarul sectorului 4, Vasile Mihalache, a facut demonstratia celor 83 de utilaje pe platoul din Parcul Carol, unde a prezentat pluguri, sararite, basculante, autospeciale. -Suntem pregatiti sa intervenim cu toate utilajele – 50 ale ADP si 30 ale REBU – in maximum trei ore de la inceperea ninsorii-, a spus edilul sectorului 4. El a asigurat ca stocurile de sare, nisip si motorina sunt suficiente.

In sectorul 5 se va lucra la strangerea zapezii cu 57 de utilaje ale ADP. Stocurile de material antiderapant sunt de 1.500 tone sare si solutie de clorura de calciu si emulsie.

In sectorul 6, programul de masuri pentru deszapezire si combaterea poleiului va fi aplicat din data de 15 noiembrie cu maxima operativitate, -imediat dupa declansarea fenomenelor meteorologice specifice-, dupa cum a anuntat primarul Dan Darabont. El a spus ca o echipa de 36 de oameni este pregatita sa intervina 24 din 24 de ore in conditii de urgenta. SC URBAN care raspunde de deszapezirea sectorului are deja 600 tone de solutie ecologica antiinghet, adusa din Canada, precum si toate utilajele necesare de deszapezire. De asemenea, in sectorul 6 au fost stabilite sase puncte de descarcat zapada, aflate in special la marginea orasului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.