Acasă Special ANL urgenteaza predarea locuintelor finalizate din Bucuresti

ANL urgenteaza predarea locuintelor finalizate din Bucuresti

DISTRIBUIȚI

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va urgenta finalizarea imobilelor de locuinte realizate in sistem de credit ipotecar in Capitala, punand la dispozitia constructorilor fondurile necesare pentru conectarea la retelele de utilitati publice si pentru executarea drumurilor de acces si a parcarilor din zonele riverane. Ulterior, ANL va da in judecata Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) pentru a-si recupera aceste sume, intrucat, potrivit Legii 152, PMB are obligatia de a bransa imobilele la retelele de apa, canalizare si gaze naturale, a declarat ministrul lucrarilor publice, Miron Mitrea, la sfarsitul unei vizite efectuate la cateva dintre santierele ANL din Capitala.

Primele imobile ce vor fi predate beneficiarilor se afla in zonele Baicului, Cernauti-Chisinau si Aleea Potaisa. Termenul initial de predare a acestora fost depasit cu sase-opt luni, in urma refuzului PMB de a le racorda la utilitati.

Miron Mitrea este decis sa se judece si cu societatea Apa Nova, care a solicitat 200 milioane de lei pentru bransarea locuintelor din strada Baicului la reteaua de apa. -Vom executa lucrarile de racordare cu sau fara acordul Apa Nova, iar dupa aceea n-au decat sa-l dea pe Mitrea in judecata. Nu mai putem sa ne jucam si sa tinem oamenii in strada-, a spus Mitrea.

Casele realizate de ANL in Bucuresti vor fi mai scumpe

Apartamentele executate de ANL in sistem de credit ipotecar in Bucuresti vor fi mai scumpe, intrucat pretul final al acestora va include si costul bransarii la utilitatile publice. -Acest fapt este urmarea refuzului PMB de a-si indeplini sarcinile care-i revin, conform legii. Nu avem alta solutie. ANL nu poate suporta aceste costuri-, a spus ministrul.

Pana la aceasta data, pretul mediu al unui apartament cu o suprafata de 116 metri patrati a fost de circa 386 milioane de lei.

Casele pentru tineri de langa uzinele Faur vor fi predate in luna mai

Primul imobil de locuinte cu destinatie sociala (pentru tineri sub 35 de ani), aflat langa uzinele Faur din Capitala, va fi dat in folosinta in luna mai a.c. ANL, executantul lucrarilor de renovare si modernizare a imobilului, il va preda Primariei de sector, care va inchiria locuintele catre solicitanti pe baza unui punctaj, realizat in urma analizei documentelor depuse. -Cel mai greu vor cantari pregatirea scolara a solicitantului, dovada unui loc de munca si cazierul judiciar-, a declarat primarul sectorului 3, Eugen Plesca. Edilul are in vedere repartizarea primelor 10-15 apartamente sociale catre angajati ai Jandarmeriei, care sa asigure si paza imobilului respectiv, aflat in imediata vecinatate a unor camine insalubre apartinand societatii Faur. Acestea sunt complet distruse, fara apa, canalizare si utilitati si sunt ocupate abuziv de familii de rromi.

Ministrul Miron Mitrea a anuntat ca ANL va construi in zona Bulevardului Timisoara, pe o suprafata de 60 de hectare, un minicartier cu 8.000-10.000 locuinte pentru tineri. Amplasamentul va fi preluat de ANL de la Agentia Domeniilor Statului, printr-o hotarare de Guvern adoptata in ultima sedinta. Proiectul de constructie prevede si realizarea unor complexe comerciale, gradinite, discoteci si scoli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.