Acasă Actualitate Cât costă viața unui om?

Cât costă viața unui om?

DISTRIBUIȚI

Pandemia coronavirus reprezintă o catastrofă planetară comparabilă cu tragedia războaielor mondiale și cu pericolul exploziilor nucleare.
Totul a început incontestabil în China. Detaliile debutului tragicului eveniment nu sunt încă foarte clare dar se pare că specialiștii chinezi controlați de Partidul Comunist au fabricat în laborator virusul ucigaș acum câțiva ani, în același timp cu antidotul. Cum s-a răspândit la nivel mondial virusul fără antidot este o întrebare la care numeroși specialiști occidentali au sugerat un răspuns care seamănă cu teoria conspirației dar care, cu toată grozăvia lui ar putea fi adevărat.
Conform acestei opinii liderii chinezi au folosit totul ca o armă biologică pentru a stăpâni planeta.
Nu e nici o îndoială că se va afla adevărul cândva și atunci vor înțelege occidentalii semnificația „colaborării” cu prietenii de la Beijing.
Cifrele care certifică efectul pandemiei sunt înspăimântătoare dar, conform calculelor din teoria probabilităților suntem aproape de vârful „clopotului” care reprezintă evoluția în timp a virusului.
Liderii politici, în special din țările foarte dezvoltate, sugerează că ar fi momentul să se relaxeze măsurile care au contribuit la apropierea de vârful pandemiei, adică să se dea drumul gradual la întreprinderi, la școli, la călătorii etc.
Mă înspăimânt cât de cinici sunt acei politicieni care afirmă că este mai bine să mai moară câțiva oameni decât să avem o criză economică majoră.
Din fericire, conducerea din țara noastră a impus măsuri de prudență care au stopat cifrele tragice la un nivel mai mic decât cel din țările occidentale. S-a luat însă măsura redeschiderii parțiale a fabricii de la Mioveni. Nu știu dacă este o greșală, dar este cazul să ne oprim aici cu „relaxarea”. Viața unui singur om costă mai mult decât milioane sau miliarde de dolari obținute eventual prin „relaxare”.
În felul acesta trebuie să gândească toți cei care sunt adevărați creștini și, în ultimă analiză, toți oamenii de suflet.

Dr. Gh. Boldur-Latescu este  profesor universitar emerit și fost detinut politic anticomunist.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.