Acasă Special China are cele mai mari rezerve valutare din lume: 941 miliarde de...

China are cele mai mari rezerve valutare din lume: 941 miliarde de dolari

DISTRIBUIȚI

Romania se lauda luna de luna cu o crestere a rezervelor internationale si respectiv valutare. Cu toate ca atingerea plafonului de 20 de miliarde poate fi considerata o mare reusita a actualului guvernator, din cifrele enuntate anterior va veti da seama cat de departe suntem de marile puteri financiare ale lumii.

Rezervele valutare ale Chinei, deja cele mai mari din lume, au crescut la 941 miliarde de dolari la finele lunii iunie, a anuntat, vineri, banca centrala a Chinei. Faptul ca statul asiatic este deja o mare putere economica poate fi probat si prin acest indicator. Nu mai trebuie sa amintim faptul ca nu trece luna fara sa nu vedem o comunicare in care se anunta cresteri ale exportului sau economiei chineze cuantificate in zeci de puncte procentuale.

Rezervele valutare ale Chinei au crescut ca urmare a faptului ca guvernul cumpara dolari si alte valute in efortul de a controla valoarea monedei locale, yuanul, si ca urmare a influxului de valuta datorat exporturilor. Ultima cifra reprezinta sapte procente crestere fata de ultimul raport trimestrial din martie, cand banca centrala a raportat rezerve valutare de 875,1 miliarde de dolari.

In acest ritm de crestere, rezervele valutare ale Chinei ar putea ajunge la 1.000 miliarde dolari inainte de sfarsitul anului. Rezervele valutare ale Japoniei, clasata pe locul doi in lume in acest sens, s-au cifrat la 864 miliarde dolari (675 miliarde de euro), conform Ministerului japonez de Finante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.