Acasă Actualitate Spre cinstea națiunii noastre!

Spre cinstea națiunii noastre!

DISTRIBUIȚI

În istoria popoarelor există momente de glorie și, din nefericire, altele care îi pătează trecutul.

Și într-o categorie din cele două se află războaie, acțiuni politice și sociale sau evenimente cu efect cultural. E o mare dificultate să facem clasificări între ele dar e sigur că printre cele pozitive trebuie să considerăm pe primul loc Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, iar între cele negative – războaiele mondiale și revoluțiile devastatoare ca cea bolșevică rusă din 1917 sau a lui Mao-Tse-Dun din perioada anilor 1960, bineînțeles și holocaustul fascist din anul 1940.

Printre cele ce fac cinste omenirii se află desigur realizările culturii elene antice și ale Renașterii, iar în categoria opusă – scrierile lui Marx și Engels care au produs efecte sociale catastrofale  ultimelor două secole.

Nu avem nici intenția și nici posibilitatea de a schița o istorie a celor două tipuri de evenimente dar, în contextul războiului criminal al lui Putin din Ucraina, trebuie să observăm un lucru mai deosbit – Marea Revărsare de omenie a Poporului Român față de milioanele de refugiați ucrainieni.

Suntem țară vecină cu Ucraina și cu mari dificultăți și sacrificii am primit refugiații. Numai la Vama Siret au intrat în România mai multe sute de mii de refugiați dintre care multora li s-a oferit adăpost, hrană, asistență medicală, și îndrumare religioasă creștină.

Este un exemplu care ar trebui urmat și de alte țări, dar noi putem spune cu mândrie: Cinste România!

Dr. Gh. Boldur-Latescu este  profesor universitar emerit și fost detinut politic anticomunist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.