Home Dezvăluiri Nelu Tătaru suspect de corupție: a încasat fraudulos bani de la Parlamentul...

Nelu Tătaru suspect de corupție: a încasat fraudulos bani de la Parlamentul României

DISTRIBUIŢI

În timp ce muritorii de rând angajați în instituții publice primesc o diurnă în cuantum de 20 de lei, „deputaţii şi senatorii prezenţi la lucrările Parlamentului, care nu au domiciliul în Bucureşti sau în judetul Ilfov, primesc o diurnă de deplasare, pe zi, de 2% din indemnizaţia lunară brută prevăzută pentru deputat sau senator”, conform Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor şi al senatorilor.
În anul 2021, Nelu Tătaru a încasat pentru fiecare zi în care a fost pontat ca prezent la lucrările Parlamentului, o diurnă de 261 de lei, de 13 ori mai mare decât cea încasată de un bugetar obișnuit.

În unele zile, Tătaru era prezent și la București și la Spitalul din Huși

Deși deține peste 100.000 de euro în conturi, farmacia familiei face profit frumos și fiscalizat, și nefiscalizat, (detalii în articolulLa farmacia soției lui Nelu Tătaru se vând măști cu 15 lei bucata fără bon fiscal. Prejudiciul estimat din evaziune fiscală depășește 36.000 de lei”), obscurul deputat s-a pretat să comită mai multe infracțiuni pentru a încasa câte 261 de lei pe zi și salariul aferent, inclusiv pentru zilele în care nu era prezent la lucrările Parlamentului, ci se găsea la Spitalul din Huși.

Ce arată compararea documentelor

Am solicitat Camerei Deputaților situația zilelor pentru care Nelu Tătaru a încasat diurna de 261 de lei pe zi în perioada ianuarie-noiembrie 2021 și am comparat-o cu situația internărilor efectuate de Nelu Tătaru în aceeași perioadă, declarate la Casa de Sănătate.
Pentru 20% din zilele în care Tătaru a încasat diurnă, acesta figurează prezent și la Spitalul din Huși, internând pacienți: 18 februarie 2021, 4, 11, 18, 25 martie, 1,15,22,29 aprilie, 13, 20 mai, 10, 17, 24 iunie, 23, 25, 26 august, 8, 9, 15, 16, 22, 23 septembrie, 14, 28 octombrie, 10 și 18 noiembrie 2021.
Cum drumul între București și Huși durează peste 5 ore, ori Tătaru se ponta dimineața la Parlament și imediat pleca la Huși fără a fi prezent la lucrările Comisiei de Sănătate sau ale Plenului Camerei, fie îl ponta vreun coleg parlamentar el fiind de fapt la Huși. Totul pentru ca avarul deputat să încaseze cei 261 de lei pe zi și salariul aferent zilei respective, bani care de fapt nu i se cuveneau.

DNA a obținut condamnare într-un caz similar

În urmă cu câțiva ani, într-un dosar asemănător, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție îl trimiteau în judecată pe Toni Neacșu, judecător și membru CSM pentru participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată, participație improprie la infracțiunea de uz de fals, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Fostul judecător a fost condamnat la închisoare cu suspendare.
Procurorii l-au acuzat că timp de cinci luni a încasat nejustificat, de la Consiliul Superior al Magistraturii, suma totală de 66.942 lei, reprezentând venituri din salarii și asociate (din care diurnă de detașare în sumă de 13.136,12 lei), aferente unui număr de 48 de zile în care a absentat de la serviciu.

Opinia publică așteaptă ca și în cazul lui Nelu Tătaru efectul escrocheriilor sale să fie același ca în cel al oricărui hoț de sume din bugetul statului: condamnare și banii înapoi.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.