Acasă Special Turcii si romanii se bat pentru constructii in cartierul rezidential Baneasa

Turcii si romanii se bat pentru constructii in cartierul rezidential Baneasa

DISTRIBUIȚI

Societati romanesti si straine construiesc intr-un ritm alert in zona Padurii Baneasa, in apropiere de Gradina Zoologica, pe fondul cererii constante, din partea oamenilor cu venituri peste medie, pentru vilele din acest cartier rezidential.

-Cererea nu a scazut, ci dimpotriva. Numai anul trecut am construit peste 40 de vile in cartierul rezidential. Dintre acestea, in prezent, mai avem doar patru, la cheie, pentru care asteptam cereri de cumparare-, spune directorul general al firmei Alper Construct, dl Muberra Munur Aktimur. Vilele din Baneasa, in marea lor majoritate compuse din parter si etaj, ofera tot confortul pe care si-l poate dori un om de afaceri roman sau strain, acestia fiind de fapt principalii clienti.

O vila-standard construita de Alper, compusa din trei dormitoare la etaj si un living si o bucatarie la parter, costa 190.000 de dolari, la care se adauga TVA. Cu o suprafata construita total, de aproximativ 400 mp, o asemenea vila poate fi construita in 40 de zile de la incheierea contractului cu clientul. Acest lucru este posibil atat datorita ritmului alert in care se lucreaza, in perspectiva profitului, cat si gratie numeroaselor utilaje de care dispune societatea – buldozere, basculante, excavatoare.

De mentionat ca viitorul proprietar nu trebuie sa-si faca griji in privinta utilitatilor, vilele fiind dotate din constructie cu aparate de aer conditionat, iar bucataria este complet mobilata.

Ca amenajari interioare, trebuie amintit ca se utilizeaza gresie de tip Levigatto, culoarea acesteia fiind la latitudinea clientului, ca si tipul de parchet, care poate fi de fag sau stejar, si culoarea mochetei de la etaj. Tamplaria interioara este in totalitate de lemn, iar cea de la ferestre – de aluminiu sau PVC, ele fiind dotate cu geamuri termopan.

Daca anul trecut societatea Alper a inregistrat o cifra de afaceri de 27 miliarde de lei, in 2001, valoarea acesteia se va tripla, depasind chiar 100 miliarde de lei. Aceasta insa nu numai pe seama constructiei de vile, ci luand in considerare si alte contracte in derulare.

Tot in zona Gradinii Zoologice, firma a inceput sa construiasca un centru de sanatate pentru societatea Apifitoterapia – Tamara SRL. Constructia, cu o suprafata totala de 2.000 mp, va fi compusa din subsol, parter, doua etaje si anexe. Cifra de afaceri a societatii va mai fi ridicata si de faptul ca va participa, ca subcontractor, si la lucrarile de constructie a autostrazii Bucuresti-Constanta, precum si la reabilitarea unor drumuri in sectorul 5 al Bucurestilor. Alper are capital mixt – 95% turcesc si 5% romanesc.

Si firmele romanesti construiesc intr-o veselie in zona de nord a Capitalei. Societatea Impact SA a inaugurat recent santierul pentru constructia celui de-al cincilea ansamblu rezidential, denumit Epsilon, situat in zona Baneasa-Pipera. Pentru a-si atrage clienti, directorul general al societatii, dl Dan Ioan Popp, a anuntat o reducere de preturi de 10% pentru contractele ce vor fi semnate pana la data de 6 august.

Ansamblul Epsilon va fi format din 56 de locuinte, dispuse pe o suprafata totala de teren de 24.000 mp, ele putand fi achitate in rate, intr-o perioada de patru-opt ani, cu un avans de minimum 15%. Chiar daca modalitatea de plata este mai atractiva, doritorii vor fi nevoiti sa astepte ceva mai mult pana sa se mute in casa noua, deoarece primele 30 de locuinte vor fi predate la cheie incepand cu luna iunie a anului viitor. Vilele construite de Impact SA in acest ansamblu se vor adapta, ca marime, posibilitatilor financiare ale clientilor, suprafata totala si numarul de camere ale unei locuinte variind intre 88 si 286 mp, respectiv intre trei si opt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.