Acasă Sport Acuzată că-și dopează campionii, Rusia așteaptă o solicitare oficială înainte de a...

Acuzată că-și dopează campionii, Rusia așteaptă o solicitare oficială înainte de a face o anchetă

DISTRIBUIȚI

Agenția rusă antidoping așteaptă o cerere oficială din partea Agenției mondiale (AMA) înainte de a face o anchetă asupra acuzațiilor apărute într-un documentar german care denunță dopajul generalizat al sportivilor ruși, scrie AFP.

”Noi nu dispunem de documente reale care să confirme aceste acuzații”, a declarat șeful Agenției ruse antidoping (RUSADA), Nikita Kamaiev.

”Cât timp nu există o cerere oficială a Agenției mondiale antidoping referitoare la acest subiect, considerăm că toate speculațiile și declarațiile sunt gratuite”, a adăugat el.

Difuzat miercuri pe un canal de televiziune german, documentarul intitulat ”Dopaj confidențial: cum își fabrică Rusia învingătorii”, acuză această țară de un dopaj masiv al sportivilor săi și de control asupra eșantioanelor de sânge testate.

Documentul se bazează pe numeroase mărturii, între care cele ale atletei Iulia Stepanova, specialistă în proba de 800 m, actualmente suspendată pentru dopaj, și a soțului său, Vitali Stepanov, care a lucrat între 2008 și 2011 pentru RUSADA.

AMA a promis, într-un comunicat postat pe site-ul său, că va ”examina cu seriozitate declarațiile care vizează autoritățile ruse (…) și va lua măsurile necesare prevăzute de lege, dacă acestea se confirmă”.

Federația rusă de atletism ar putea face o ”declarație oficială” referitoare la acest subiect, după o reuniune consacrată acestui ”scandal”, potrivit prim vicepreședintelui Vadim Zelitcenok, citat de agenția Itar-Tass.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.