Acasă Sport Andrea Miklos: „Am ca obiectiv în 2019 o medalie la Europenele de...

Andrea Miklos: „Am ca obiectiv în 2019 o medalie la Europenele de tineret, calificarea la Mondialele de la Doha și un Personal Best”

DISTRIBUIȚI

Cea mai medaliată atletă româncă la nivel internațional din ultimii ani, Andrea Miklos (20 ani) este una dintre vedetele ediției 64 a Internaționalelor de Atletism ale României. Competiția adună la start pe Cluj Arena un număr record de 300 sportivi din 14 țări.

Vicecampioană mondială de junioare anul trecut la Tampere (Finlanda) în proba de 400 metri plat, o probă dominată de atletele de culoare, clujeanca de doar 1.65 metri și 51 kg revine după accidentare chiar la ea acasă.

„Chiar dacă revin după o accidentare mă simt foarte încrezătoare în mine și consider că sunt destul de pregătită pentru a urca pe podium. Fiind prima cursă importantă în aer liber nu mi-am propus obiective de timp”.

Aflată în primul an de tineret, zvârluga Miklos va alerga la Internaționalele României cu gândul să își intre în formă pentru Europenele sub 23 ani, Gävle (Suedia) 11-14 iulie, acolo unde țintește o medalie. Clujeanca vrea să obțină cât mai rapid și baremul de calificare la Mondialele de seniori de la Doha (Qatar) din toamnă. „Aș dori să urc pe podium la Europenele de tineret, apoi să îndeplinesc baremul pentru Mondialele de la Doha și să îmi fac un Personal Best în acest sezon. La nivel mondial sunt deja senioară și concursurile sunt foarte dificile, dar nu o iau ca pe o greutate ci ca un avantaj. Faptul că alerg cu cele mai mari mă fac să mă simt mai puternică și să dau tot ce e mai bun din mine”, a subliniat sportiva pregătită de antrenoarea Magdolna Kaniszay.

Legitimată la CSM București, Miklos a fost încurajată la ultimul antrenament de fosta campioana olimpică Gabriela Szabo, directorul grupării din capitală. Miklos s-a arătat optimistă că România poate organiza la Cluj un Grand Prix de nivel mondial în anii următori, unde să vină crema atletismului mondial. „Este o competiție cu o încărcătura istorică mare. Faptul că vin sportivi din mai multe țări este un lucru pozitiv deoarece ridică ștacheta și nivelul concursului și abia aștept să iau startul. Internaționalele României ar putea să ajungă un Grand Prix dacă competiția va fi mai bine mediatizată”

Membră a ștafetei de 4×400 metri, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de sală (senioare) din 2016 de la Portland (SUA), ultima performanță notabilă pentru România într-o probă de viteză, Miklos este marea speranță a atletismului românesc pentru JO 2024, dar speră să prindă biletele și pentru Tokyo 2020. „Trebuie să avem răbdare și rezultatele să vină progresiv. O medalie la Jocurile Olimpice din 2024 ar putea fi un obiectiv mai realist, dar nu este exclus nici la Tokyo”

Palmares Andrea Miklos:

campioană balcanică indoor 4×400 metri la Istanbul (2016)

campioană balcanică aer liber 4×400 metri la Pitești (2016)

campioană europeană junioare U18 la Tblisi (2016) – 400 metri

Bronz la 4×400 metri la Campionatul Mondial seniori Portland 2016

vicecampioană europeană junioare U20 la Grossetto (2017) – 400 metri

finalistă la Campionatul European senioare cu ștafeta 4×400 metri – Berlin 2018

vicecampioană mondială junioare U20 la Tampere 2018 – 400 metri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.