Acasă Sport Andreea Raducan si-a reluat antrenamentele

Andreea Raducan si-a reluat antrenamentele

DISTRIBUIȚI

In cazul -Andreea Raducan- s-a ajuns la un compromis usor previzibil, dar care, ca orice compromis, nu poate dura o vesnicie. Cedand, deocamdata, insistentelor si rugamintilor venite din toate partile, cea mai titrata gimnasta a ultimelor Campionate Mondiale si-a reluat ieri antrenamentele la Centrul Olimpic de la Deva, sub comanda antrenorului coordonator Octavian Belu si a Marianei Bitang.

Andreea Raducan anuntase, la inceputul saptamanii trecute, ca intentioneaza sa se retraga din activitatea competitionala, nemaiparticipand – pana ieri – la nici un antrenament alaturi de colegele sale din lotul reprezentativ, tocmai cand acestea se pregatesc, din ce in ce mai intens, pentru competitia nr. 1 a perioadei ramase din anul 2002, Campionatele Europene din luna aprilie, de la Patras (Grecia).

-Astazi (n.r. ieri), am participat la primul antrenament si pot spune ca ma simt amortita. Voi continua pregatirea si o sa vad cum voi reactiona. Voi incerca sa particip la Campionatele Europene, dar dupa aceea nu stiu ce o sa fac. Oricum, e mult mai posibil sa ma retrag, decat sa raman si mai departe in activitate. Vreau sa fac o facultate si, eventual, sa devin antrenoare sau manager de club-, a declarat Andreea Raducan.

Asadar, iata cum adevarata problema ramane in picioare, dincolo de linistea aparenta adusa de revenirea Andreei: vedeta de la Gent va merge, probabil, in Grecia, dar nimic si nimeni nu poate garanta ca ea va -prinde- acolo forma de zile mari de la -Mondiale-; in plus, chiar daca va obtine din nou rezultate de valoare (ceea ce ii sta in putere si i-o dorim din tot sufletul), ea se va retrage in mod aproape cert dupa CE, lasand in urma un gol imens, accentuat de problemele de sanatate acuzate, acum, si de alte gimnaste de la lot!

Pana una-alta, sa ne bucuram de revenirea Andreei si sa le uram lui Octavian Belu si Marianei Bitang aceeasi inspiratie, luciditate si putere de munca, gratie carora ne-au adus, de mai bine de 10 ani, cele mai mari satisfactii din intreaga istorie a sportului romanesc. Ce va fi dupa Patras, vom mai vedea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.