Acasă Sport „Faraonii” triumfă din nou

„Faraonii” triumfă din nou

DISTRIBUIȚI

Devenită un eveniment extrem de important atât pentru lumea fotbalului, cât și pentru canalele media, Cupa Africii la Fotbal și-a închis porțile duminică, la Accra, dincolo de cortină fiind un podium cucerit din nou de "faraonii" din Egipt.
Cea de a 26-a ediție a competiției ce strânge cele mai bune echipe de pe continentul african s-a desfășurat în Ghana între 20 ianuarie și 10 februarie și a fost adjudecată de Egipt, care s-a impus în finală cu scorul de 1-0 în fața Camerunului. Locul trei a fost ocupat de Ghana, care s-a impus în finala mică în fața Coastei de Fildeș, scor 4-2.
Egiptenii și-au manifestat bucuria duminică seară, după victoria echipei naționale de fotbal la Cupa Africii pe Națiuni, scor 1-0, cu selecționata Camerunului, printr-un concert de claxoane și prin scandarea numelor protagoniștilor, în special al lui Essam al-Hadary, portarul, și al lui Mohammed Abou Treika, care a marcat unicul gol al întâlnirii.
În schimb, la Yaounde, atmosfera era una de "doliu". Pe străzile orașului era o liniște de "mormânt". Triști, dezamăgiți, supărați mai ales pe căpitanul Rigobert Song, suporterii se deplasau în calm la casele lor, după ce se adunaseră în centrul orașului pentru a urmări meciul pe un ecran uriaș.
În ceea ce privește valorile individuale ale competiției, mijlocașul egiptean Hosni Abd-Rabou a fost desemnat cel mai bun jucător de la Cupa Africii pe Națiuni, echipa câștigătoare, Egipt, având nu mai puțin de cinci fotbaliști selecționați în formația turneului.
Marile surprize sunt absențele din primul 11 a lui Samuel Eto'o, cel mai bun marcator din istoria competiției, precum și a lui Didier Drogba.
Cu acest al cincilea trofeu, Egiptul s-a distanțat de Camerun și Ghana, fiecare cu câte patru titluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.