Acasă Sport Federatia noastra are bani, nu gluma!

Federatia noastra are bani, nu gluma!

DISTRIBUIȚI

Federatia Romana de Hochei pe Gheata (FRHG) a cheltuit aproximativ 160.000 de dolari pentru organizarea la Bucuresti a grupei B a Campionatului Mondial masculin Divizia a II-a si a grupei A de calificare la Campionatul Mondial feminin Divizia I.

Selectionata masculina a Romaniei a castigat grupa B a CM Divizia a II-a si a obtinut calificarea in grupa B a Campionatului Mondial de hochei pe gheata.

-Organizarea celor doua Campionate Mondiale s-a dovedit un succes. Bineinteles, competitia masculina a fost infinit mai importanta, numai daca ne raportam la realiazari. Obiectivul nostru este acum mentinerea in Grupa B a Campionatului Mondial-, a spus Eduard Pana, secretarul general al FRHG, la o conferinta de presa organizata ieri.

Tot Pana a precizat ca din Grupa B a CM fac parte echipe puternice, cum ar fi Franta, Olanda, Polonia, Danemarca, Marea Britanie, Croatia, China, Lituania.

Pentru calificarea in Grupa B a CM, componentii echipei nationale vor fi premiati cu aproximativ 18 milioane de lei fiecare, plus alte premii acordate de sponsorii federatiei.

Antrenorul principal al selectionatei Romaniei, Florian Gheorghe, a spus ca echipa sa si-a indeplinit obiectivul, adaugand ca a fost foarte multumit de jucatorii proveniti de la Sport Club Miercurea Ciuc. -M-au surprins placut jucatorii de la Miercurea Ciuc, care au fost sufletul echipei nationale, desi in campionat fusesera zdrobiti de Steaua si, in plus, multi erau debutanti la nationala. Am format o echipa puternica, dovada ca nici o formatie nu ne-a tinut piept mai mult de o repriza si jumatate-, a declarat Florian Gheorghe.

Antrenorul secund al selectionatei romane, Marius Gliga, care este si antrenor principal al campioanei Romaniei, Steaua Bucuresti, a declarat ca reprezentativa nationala a dovedit ca merita sa faca parte din Grupa B a CM. -Ne-am calificat in Grupa B, dar acum pretentiile au crescut si trebuie sa ne ridicam la valoarea adversarilor nostri. Pentru asta, cred ca trebuie sa ne gandim la viitor, sa oferim conditii mai bune de pregatire-, a precizat Gliga.

Marius Gliga a spus ca a fost anuntat neoficial ca a fost demis din functia de antrenor principal al echipei Steaua. -Este un zvon care circula printre oamenii de hochei, dar care nu mi-a fost confirmat de conducerea clubului Steaua. Cred ca a fost lansat de cineva rau intentionat-, a mentionat Gliga. Presedintele FRHG, Marian Negoita, a spus ca daca Gliga va fi inlaturat de la Steaua, el va fi angajat ca antrenor federal in cadrul FRHG. -Conducerea clubului Steaua a mai facut greseli, dar daca il vor demite pe Gliga, eu o sa-i propun pentru premiul de prostie-, a spus Negoita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.