Acasă Sport Handbalistele române, de neoprit în amicale

Handbalistele române, de neoprit în amicale

DISTRIBUIȚI

Marele examen al tuturor sportivilor din întreaga lume, Jocurile Olimpice, se apropie cu pași repezi. Delegațiile țărilor participante se află pe ultima sută de metri, cu atât cu pregătirile propriilor reprezentanți, cât și cu spionatul rezultatelor din curtea adversarilor.
Unicul sport de echipă din România prezent la Olimpiada ce se va desfășura anul acesta la Beijing, handbalul feminin, menține aprinsă speranța suporterilor de a asculta "Deșteaptă-te, române!" pe teritoriu chinez. Amicalurile cu echipe foarte puternice, din elita handbalului mondial, au arătat un lot omogen, puternic și mai ales într-o foarte bună stare psihică.
În ultimul meci de pregătire de pe teritoriul țării noastre, reprezentativa de handbal feminin a României a învins, miercuri, cu scorul de 27-25 (13-13), echipa națională a Ungariei. Debutul de meci a fost foarte slab, Ungaria conducând cu 4-0 după trei minute de joc. A urmat o veritabilă cursă de urmărire, România reușind o singură dată să conducă pe tabelă în prima repriză. Nu același stil au abordat româncele în a doua parte a jocului, ele ieșind cu o altă mentalitate de la vestiar. Meiroșu, Lecușanu, Gâlcă-Stanca, Amariei, Maier, Neagu și Elisei-Ardean au fost remarcatele acestui meci din partea formației conduse de Gheorghe Tadici, în timp ce de la adversare au ieșit în evidență vedetele Gorbicz și Verten.
"N-am urmărit rezultatul, ci să ne verificăm cât mai bine forma sportivă, dar ne bucură foarte mult victoria. Naționala noastră este acum la 65 la sută din potențial, dar rezultatul de azi este unul de moral și dătător de speranță pentru îndeplinirea obiectivului, o medalie la Jocurile Olimpice", a declarat, la finalul întâlnirii, selecționerul Gheorghe Tadici.
Meciul revanșă se va disputa pe teritoriul adversarelor, la Nyiregyhaza, astăzi, iar ultimele teste înaintea plecării la Jocurile Olimpice vor avea loc în Franța, între 23 și 28 iulie, în compania echipei țării-gazdă, a campioanei mondiale Rusia, și a Braziliei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.