Acasă Sport Iarna nu-i ca vara

Iarna nu-i ca vara

DISTRIBUIȚI

Nimic nu se potriveste mai bine decat, pentru romani, la Salt Lake City (si, in general, la Olimpiadele Albe), celebra zicala a primarului Traian Basescu: -Iarna nu-i ca vara-! Cu alte cuvinte, daca la Jocurile Olimpice de vara ne-am obisnuit – din fericire – sa adunam medaliile in adevarate snopuri, iar asta inca din primele zile de concurs, ei bine, iata, la Olimpiadele de iarna, reprezentantii nostri se pierd, de fiecare data, intr-un anonimat desavarsit, in valtoarea caruia lupta cu mare -ardoare- si -daruire- pentru locuri -meritorii-, de genul 25, 30 sau chiar mai mult (a se citi mai jos).

Cam asta, fara sa vrem sa jignim pe cineva, (re)traim si la Salt Lake City, de la ale carei intreceri va putem informa ca am mai adunat niste locuri -douazecisi- spre treizeci, astfel:

La patinaj viteza 3.000 de metri, Andreea Jakab si Daniela Oltean s-au clasat pe pozitiile 24, respectiv 29. Jakab a fost cronometrata cu 4 minute, 17 secunde si 3 sutimi, in timp ce Oltean a inregistrat timpul de 4 minute, 21 de secunde si 73 de sutimi. Proba a fost castigata de nemtoaica Claudia Pechstein, care a stabilit un nou record mondial, parcurgand distanta intr-un interval de 3 minute, 57 de secunde si 70 de sutimi. Pozitia a doua a fost ocupata de olandeza Renate Gronewold (3 minute, 58 de secunde si 94 de sutimi), medalia de bronz revenindu-i canadiencei Cindy Klassen (3 minute, 58 de secunde si 94 de sutimi).

In acelasi -diapazon-, Cristian Stanciu ocupa, dupa disputarea a doua manse din proba de sanie simplu, pozitia a 32-a in clasamentul provizoriu. Dar asta e inca foarte bine, pentru ca, cititi aici: Marian Tican se afla pe locul al 34-lea in aceasta ierarhie, iar Eugen Radu, ca sa nu supere decat un singur concurent, se situeaza pe pozitia a 48-a, adica, ati inteles, penultima! Intr-o cu totul alta -galaxie-, mai precis pe primul loc in clasamentul probei, se afla italianul Armin Zoeggeler.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.