Acasă Sport Intreaga Planeta priveste spre Salt Lake City

Intreaga Planeta priveste spre Salt Lake City

DISTRIBUIȚI

– Ceremonia de deschidere a -Jocurilor 2002- s-a desfasurat pe Rice-Eccles Stadium

Orasul Salt Lake City, capitala statului american Utah si -patria- renumitilor mormoni, a avut parte (acolo era inca vineri, dar in Romania incepuse dimineata de sambata) de un cer inundat cu artificii si de o fastuoasa ceremonie de deschidere, urmarita de peste trei miliarde si jumatate de telespectatori din intreaga lume. A inceput, asadar, cea de-a XIX-a editie a Jocurilor Olimpice de iarna, primele intreceri ale mileniului III desfasurate sub semnul celor cinci cercuri infratite. Sfidand terorismul dezlantuit in septembrie trecut, insa luand masuri de securitate a caror amploare este fara precedent, America s-a deschis in fata Planetei, onorandu-si promisiunea de a organiza una dintre cele mai mari competitii sportive ale omenirii. La linistea celor 27 de baze sportive si a Satului Olimpic vor veghea 15.000 de politisti si agenti de securitate, alaturi de 2.600 de voluntari din toate statele americane!

Asadar, timp de mai bine de doua saptamani, pana pe 25 februarie, peste 2.500 de sportivi din 77 de tari (intre care si Romania) vor concura in 139 de probe, -divizate- in 15 discipline, toate alcatuind cea mai larga -paleta- competitionala din istoria JO de iarna! Se estimeaza, astfel, peste 80.000 de spectatori prezenti, zilnic, la intreceri. Daca ii luam in calcul si pe oficiali, numarul celor implicati in intreceri creste la 3.500, iar totalul natiunilor prezente ajunge la 85. O -armata- de circa 10.000 de jurnalisti, sositi din toate colturile lumii, completeaza tabloul acestui adevarat Turn Babel, care va fi, pe durata -Jocurilor-, orasul Salt Lake City.

In jur de 55.000 de spectatori s-au aflat in tribune, la -Rice-Eccles Stadium-, pentru a urmari pe viu Ceremonia de deschidere, transmisa, in direct, de TVR 1. Turul de onoare al arenei a fost facut si de delegatia Romaniei, alcatuita din 36 de persoane, intre care 22 de sportivi. Asadar, -Jocurile- au inceput, traiasca -Jocurile-!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.