Acasă Actualitate Maria Holbură dezvăluie momentele de groază trăite de Larisa Iordache la Tokyo

Maria Holbură dezvăluie momentele de groază trăite de Larisa Iordache la Tokyo

DISTRIBUIȚI

Maria Holbură a asistat live la momentul accidentării Larisei Iordache, de la bârnă, și povestește clipele pe care le-a trăit la Tokyo.

Maria Holbură, singura gimnastă care a reprezentat România la Olimpiada de la Tokyo la individual compus, povestește experiența unică pe care a trăit-o la cea mai mare competiție sportivă din lume.

„A fost extraordinar! Am avut emoții mari, îmi venea să plâng înainte să intru în sala de concurs” – Maria Holbură, gimnastă care a reprezentat România la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Înainte să plece la Tokyo, Maria a stat 4 luni la București, unde s-a antrenat alături de Larisa Iordache, de care o leagă o strânsă prietenie.

„Vorbim orice, ne încurajăm tot timpul, suntem aproape una de cealaltă” – Maria Holbură, gimnastă care a reprezentat România la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Maria a povestit cum a trăit momentul accidentării Larisei.

„Prima dată am crezut că s-a lovit la genunchi, pentru că așa se văzuse de unde am stat eu să o urmăresc, dar de fapt se lovise la aceeași gleznă unde are probleme. M-am speriat foarte tare! Am crezut că a pățit ceva foarte grav, a căzut din picioare de durere” – Maria Holbură, gimnastă care a reprezentat România la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Deși accidentată și cu glezna umflată, Lari a fost alături de Maria!

„ Eu urmam după ea și draga de ea era acolo și mă încuraja și am apreciat foarte mult. Avea gheață pe picior și striga la mine la fiecare element.  A avut foarte multe probleme de sănătate și o admir  mult pentru ceea ce face și pentru ceea ce este” – Maria Holbură, gimnastă care a reprezentat România la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

”Mama a stat la biserică în timpul concursului”

Frumoasa sportivă povestește că la fel ca la toate concursurile importante la care a participat, mama ei, nu s-a uitat la televizor când ea a concurat.

 „Mami a stat la biserică, s-a rugat pentru mine și de fiecare dată mă ajută. Îmi dă o stare de liniște. Dar știam că e cu sufletul alături de mine.” – Maria Holbură, gimnastă care a reprezentat România la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cea mai importantă persoană din viața sportivei este mama sa, care o ajută de fiecare dată când are nevoie.

E psihologul meu. Vorbim orice și este lângă mine tot timpul! Îmi dă cele mai bune sfaturi și ne spunem orice. Mama e educatoare. Uneori și eu mă mir de câtă răbdare poate să aibă” – Maria Holbură, gimnastă care a reprezentat România la individual compus, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Revenită acasă, la Constanța, sportiva încearcă să se bucure cât de mult poate de vacanță. Deși născută în orașul de malul mării, gimnasta spune că au trecut zece ani de când nu a mai fost pe faleza de lângă Cazinou. Timpul nu îi permite!

2021 un an extrem de solicitant pentru sportivă

Maria e fericită că a trecut cu bine peste cea mai grea și solicitantă perioadă de când s-a apucat de gimnastică.

Tot anul acesta a fost extraordinar de greu, atât din punct de vedere fizic cât mai ales psihic. La Izvorani a fost cea mai grea perioadă. Am stat închiși, doar antrenamente și după ce am plecat de acolo mi-am revenit. Știam că voi merge la Tokyo, că voi fi acolo, eram foarte bucuroasă” – Maria Holbură, gimnastă care a reprezentat România la individual compus, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo, gimnasta nu a reușit să se califice în finalele pe aparate și la individual compus.

Eu sunt mulțumită cu tot ce am realizat acolo, mi-am făcut bine integralele, exact ca la antrenamente. Pentru mine a fost cea mai mare experiență a vieții să fiu la Jocurile Olimpice de la Tokyo” – Maria Holbură, gimnastă care a reprezentat România la individual compus, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.