Home Sport Medalii pentru România la Campionatul European de Wintertriathlon 2018

Medalii pentru România la Campionatul European de Wintertriathlon 2018

DISTRIBUIŢI

România a fost prezentă cu o echipă mică la Europenele de Wintertriathlon organizate în Sicilia, pe Muntele Etna. Echipa a fost compusă din antrenorul Mircea Robert Gusztav și sportivii Vakaria Edit și Robert Tămîrjan. Edit Vakaria a obținut medalia de argint la U23,,Robert Tămîrjan a câștigat aurul la paratriatlon PTS4, iar antrenorul Mircea Robert Gusztav a obținut bronz la amatori, categoria 45-49 ani.
Primul start a fost al sportivilor și sportivelor de la Elite, unde a participat Edit Vakaria. Reprezentanta României a avut o alergare foarte buna, situându-se pe locul 3 după segmentul de alergare, în fața ei fiind numai rusoaicele Surikova și Bolkina – Campioanele Mondiale de la Cheile Gradistei la Elite, respectiv U23.
Cursa de bicicletă a fost una foarte solicitantă, din cauza zăpezii care a început să se înmoaie, bicicletele scufundându-se, pe alocuri, până la axul pedalier.
Edit a pornit la schi de pe locul cinci la elite și locul doi la U23, poziție pe care a menținut-o până la sfârșitul cursei, cu al treilea timp din concurs pe segmentul de schi, care însă nu a fost suficient pentru a urca în clasament. Edit a obținut medalia de argint la categoria U23 – tineret și locul 5 la Elite fete.
Tămîrjan Robert a caștigat medalia de aur la competitia de paratriatlon categoria PTS4, surclasându-l cu peste 10 minute pe sportivul de la categoria PTS5 – ce reprezintă o dizabilitate mai ușoară. Cu timpul obținut la concurs, Robert putea să caștige cu ușurință categoria lui de vârstă, la Age Group.
Și antrenorul Mircea „Robike” Robert Gusztav a participat la competiția amatorilor, în cadrul căreia a obținut medalia de bronz la categoria Age Group 45-49 si locul 6 la Open.
În premieră, am avut și o arbitră de sex feminin desemnată de ETU sa conduca un eveniment international, Adina Dușa fiind asistent Delegat Tehnic la Europenele de Wintertriathlon.

Victorii românești la Etna Duathlon Nicolosi

În paralel cu Europenele de Wintertriathlon, în orașul care a găzduit competiția a fost organizată și o competiție de duatlon de șosea, Etna Duathlon Nicolosi.
Competiția a fost câștigată de sportivii noștri aflați în cantonament in Sicilia: la masculine, locul I a fost ocupat de Bogdan Damian, Daniel Attila a terminat pe doi, iar Ion Alexandru pe patru.
Mai mult, Antoanela Mănac a câștigat competiția, la feminin.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.