Acasă Sport Mitică Dragomir a fost achitat definitiv în dosarul în care fusese condamnat...

Mitică Dragomir a fost achitat definitiv în dosarul în care fusese condamnat la 7 ani

DISTRIBUIȚI

Dumitru Dragomir a fost achitat de Curtea de Apel București după ce a fost condamnat în primă instanţă de Tribunalul București, la şapte ani de închisoare pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani. Decizia a fost amânată de patru ori.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost trimis în judecată în 2014, alături de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro.

Dumitru Dragomir este acuzat de procurori şi de nereguli în legătură cu vânzarea drepturilor TV pentru meciuri de fotbal. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei, reţeaua evazionistă vizată în acest dosar a funcţionat timp de cinci ani, între 2009 şi 2014, fiind folosite 17 societăţi comerciale de tip „fantomă”. Anchetatorii au descris, în actul de sesizare a instanţei, modul în care a funcţionat această reţea şi spun că mecanismul infracţional a fost unul împărţit în cinci etape. Astfel, o parte dintre inculpaţii din dosar, în calitate de administratori ai mai multor societăţi comerciale, au înregistrat, în documentele contabile ale acestor firme, operaţiuni fictive constând în achiziţii nereale de bunuri şi servicii. Pentru a se ascunde provenienţa ilicită a sumelor rezultate din evaziune, acestea au fost transferate, în mod succesiv, în conturile bancare ale celor 17 firme „fantomă”, sumele înscrise în facturile fictive emise de către acestea din urmă. Banii au fost retraşi, uterior, în numerar cu ajutorul altor persoane implicate în dosar şi au fost restituite „la sacoşă” inculpaţilor care au dispus anterior plata acestora, după perceperea, în prealabil, de către alte două persoane a unui comision cuprins între 6% şi 8%.

1 COMENTARIU

  1. Ce justitie slaba , intimidata ,uff !! 40 de talhari si Mitica scapa in ceasul al, 13 lea cu obrazul curat iar 4,5 mil Euro s-au topit -N-a furat nimeni ; Rusine justitie ,talharii isi fac curaj , hotii jubileaza. Ce vremuri ,ce tara ,ce justitie ..etc !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.