Acasă Sport Monica Niculescu și Irina Begu anunță: ”Vrem să aducem trofeul în România!”

Monica Niculescu și Irina Begu anunță: ”Vrem să aducem trofeul în România!”

DISTRIBUIȚI

Simona Halep a obținut așa cum era de așteptat două din cele trei puncte care au făcut ca ”Tricolorele” să intre în istoria tenisului, după ce au reușit calificarea în semifinalele Cupei Fed, în urma succesului incredibil 3-2 din Cehia, în fața echipei care a câștigat competiția de șapte ori.

Punctul decisiv al României a fost adus de dublul Niculescu-Begu, jucătoarele Clubului Sportiv Municipal din București învingând în trei seturi perechea aflată pe primul loc în clasamentul mondial, Barbora Krejcikova – Katerina Siniakova.

”Suntem obosite, dar fericite. A fost un super week-end, nu pot să cred că suntem în semifinale după acel meci epic. Doar dacă jucam la cel mai înalt nivel puteam să le învingem pe liderele mondiale. Am avut parte de o galerie mimunată, simțeam încurajările tuturor, efectiv nu aveai cum să nu câștigi acel meci cu atâta energie din tribune” – Monica Niculescu, jucătoare CSM București.

”Nu realizez încă ce ni se întâmplă. Am început acest drum în urmă cu cinci ani, la Budapesta, a fost un parcurs lung, dar a meritat…Am jucat un meci incredibil, cu o încărcătură mare, dar între mine și Monica există o chimie extraordinară, și pe teren și în afara lui, ne completăm foarte bine și așa am reușit să câștigăm acel joc. Noi ne dorim să mergem și mai departe, să ne calificăm în finală, apoi să cucerim titlul, să aducem trofeul în România” – Irina Begu, jucătoare CSM București.

Nu se tem de Franța

Fetele noastre vor avea o misiune la fel de grea în careul de ași, acolo unde se vor duela cu Frața, în deplasare, în luna aprilie.

”Ne-am fi dorit să jucăm acasă, sunt foarte curioasă ce suprafață vor alege, mă gândesc că vor prefera zgura. Va fi greu, suporterii lor sunt gălăgioși…Mladenovic, ca și mine, se hrănește din energia publicului, Garcia este jucătoare de Top 10, deci nu are cum să nu fie dificil, dar încrederea noastră este uriașă, la cote maxime”, a completat Monica Niculescu.

Cine e Franța, adversara din semifinale

Partida cu Franța va avea loc în perioada 20-21 aprilie, urmând să se decidă locul, între orașele favorite să găzduiască întâlnirea fiind Paris și Nisa. Adversara ”tricolorilor” a fost prezentă la toate cele 57 de ediții ale Cupei Fed desfășurate până acum, a câștigat de două ori competiția (în 1997 și 2003) și a mai jucat de trei ori cu trofeul pe masă (în 2004, 2005 și 2016).

Franțuzoaicele – în formula: Caroline Garcia, locul 19 la simplu, Kristina Mladenovic 64 la simplu, 3 la dublu, Alize Cornet, locul 51 la simplu şi 117 la dublu, Pauline Parmentier locul 55 la simplu şi 546 la dublu și Fiona Ferro locul 532 la simplu, 103 la dublu s-au calificat în semifinale după succesul 3-0, la Liege, contra Belgiei.

Istoricul întâlnirilor ”tricolorelor” cu Franța

Statistica este de partea nastră în duelurile directe cu Franța. România a jucat singură dată cu reprezentantele Hexagonului, în urmă cu mai bine de patru decenii. Confruntarea din 1976, din Grupa Mondială, a fost câștigată de românce, 3-0. Au puncat atunci Florența Mihai, Virginia Ruzici și dublul Florenţa Mihai-Virginia Ruzici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.