Acasă Actualitate Cazul falsei ginecologe – Spitalul Ilfov: documentele atestă că e medic; decanul...

Cazul falsei ginecologe – Spitalul Ilfov: documentele atestă că e medic; decanul UMF: diploma e falsă; președintele CMR: și ca voluntar avea nevoie de avizul nostru

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Spitalului de Urgență Ilfov sustin, referitor la dezvăluirile jurnalistilor Libertatea.ro, potrivit carora o femeie ar fi practicat medicina desi nu ar fi avut studii, ca pana la proba contrarie documentele atesta ca aceasta este medic. De asemenea, acestia au mentionat ca sunt mai multe anchete in desfasurare.

„Pentru un medic care nu e angajat al spitalului, ca voluntar, competentele pot fi limitate la consiliere a pacientilor privind infectiile nosocomiale, scrierea la dictare a unor foi de observatie, fara implicarea unor manevre medicale, dar medicul sef de sectie, care decide si administreaza acea sectie, poate sa-i dea atributii de a ii da niste instrumentar la mana, de a duce o tavita cu instrumente, poate sa le faca. Am pus problema legitimitatii aceei diplome. Pana la proba contrarie, documentele pe care le avem atesta ca dna doctor este medic. Avizul de libera practica lipseste, la data incheierii contractului nu era. Are adeverinta de malpraxis. Avizul Colegiului Medicilor pentru activitati de voluntariat nu l-am vazut reglementat prin lege”, a declarat Dan Blendea, reprezentant al Spitalului de Urgenta Ilfov.

Blendea a precizat ca prima data a vazut-o pe femeie in 2009, când ar fi fost studenta. Contractul de voluntariat este de un an, asa ca aceasta nu ar fi activat neintrerupt in unitate. Medicul a precizat ca sunt mai multe anchete in desfasurare, una de la Serviciul de Investigarea Fraudelor, una facuta de CJ Ilfov si o ancheta interna.

Referitor la imaginile in care femeia apare singura in sala de operatii, seful ei direct spune: „Din filmuletul respectv nu reiese daca face anumite manevre chirurgicale, de când sunt sef de sectie nu a facut nicio manevra, din octombrie anul trecut. Facea foi de observatii, vizite sub îndrumarea medicului care o coordona”.

Jurnaliștii de la Libertatea au scris că femeia de 30 de ani a activat timp de 10 ani in cadrul unitatii medicale de stat, folosind o diploma falsificata si facnd chiar si garzi.

„Am făcut verificări la absolvenţi începând din 2006, când pretinsul medic avea 18 ani, şi până în prezent. Omul care are acest CNP nu a absolvit facultatea noastră”, a declarat Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF Carol Davila ziarului Libertatea. În plus, Cîrstoiu spune că „din ceea ce am văzut pe diplomă, documentul pare un fals”.
Citeşte întreaga ştire:AICI

Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor a explicat cum devine un medic voluntar la un spital:
„În cursul dimineții de astăzi s-au făcut verificări în baza de date a Colegiului Medicilor din România și nu figurează în baza noastră de date. Și dacă ar fi fost voluntar, trebuia să aibă o înregistrare la Colegiul Medicilor și trebuia cu acea înregistrare să meargă la spital pentru a face un contract de voluntariat. E o formă legală în care unul își declară dorința de a deveni voluntar. Spitalul, sectia spune aș avea nevoie de el aici și atunci faci un document cu conducerea spitalului în care pune diploma, certificatul profesional de calificare și înregistrarea de la Colegiul Medicilor cu plata asigurării de malpraxis”, a declarat Gheorghe Borcean pentru Digi24.

UPDATE: Sorina Pintea CONFIRMĂ: Documentele prezentate, inclusiv diploma de licență, sunt false. Depunem plângere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.