Acasă Sport Pana acum a castigat doar campioana!

Pana acum a castigat doar campioana!

DISTRIBUIȚI

Orice avancronica a meciului de azi nu poate incepe fara a se remarca faptul, extrem de sugestiv, ca Supercupa Romaniei a fost cucerita, la toate cele patru editii disputate pana in prezent, de echipa care detinea titlul de campioana. Mai mult, formatiile aflate in posesia Cupei Romaniei nu au reusit sa inscrie nici macar un gol in cele patru partide anterioare! Asadar, din acest punct de vedere, favorita -totala- ar fi Steaua, dar, totusi, ceva-ceva ne face sa ne indoim acum, in martie 2002, ca traditia va fi respectata, chiar daca Dinamo nu a mai jucat niciodata in Supercupa Romaniei.

Meciul Steaua-Dinamo se va desfasura azi, cu incepere de la ora 17.30, pe Stadionul National din cadrul Complexului -Lia Manoliu- din Bucuresti. Arbitri: Marian Salomir, ajutat de asistentii Nicolae Marodin si Dan Lazarescu. Observatori: Dumitru Mihalache (FRF) si Nicolae Grigorescu (presedintele CCA).


Prima editie a Supercupei a avut loc pe 16 august 1994, pe Stadionul -National-, intre Steaua, campioana, si Gloria Bistrita. Au castigat fotbalistii bucuresteni, cu 1-0, prin golul inscris de ex-constanteanul Marian Popa, in prelungiri. Partida s-a disputat in cadrul actiunilor desfasurate cu ocazia sarbatoririi a 85 de ani de la infiintarea Federatiei Romane de Fotbal. Cea de-a doua editie a Supercupei si-au disputat-o, in 1995, formatia campioana, Steaua, si Petrolul Ploiesti, pe Stadionul -Regie-. Victoria a revenit tot jucatorilor din Ghencea, cu 2-0 (1-0), prin golurile lui Damian Militaru si Ion Vladoiu. A treia -strigare- a fost in 1998, protagoniste Steaua (campioana) si Rapid, pe Stadionul -National-. Stelistii au invins la scor, 4-0, prin golurile inscrise de Dennis Serban, Laurentiu Rosu (2) si Ilie Dumitrescu.

In fine, precedenta Supercupa a Romaniei si-au disputat-o, pe 6 octombrie 1999, tot pe Stadionul -National-, aceleasi echipe, Steaua si Rapid, de data aceasta formatia giulesteana fiind campioana. Trofeul a intrat in posesia rapidistilor, care au reusit atunci sa se razbune pe stelisti, carora le-au administrat cel mai categoric scor al competitiei, 5-0 (2-0), golurile fiind -semnate- de Sergiu Radu (3) si Marius Maldarasanu (2).

In anii 1996 si 1997, Supercupa Romaniei nu s-a disputat, Steaua cucerind atat titlul de campioana, cat si Cupa Romaniei. La fel, editia 2000 nu s-a mai desfasurat, Dinamo fiind pe atunci castigatoare atat a campionatului, cat si a Cupei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.