Acasă Sport Peste 1.200 de teste antidoping in 2004

Peste 1.200 de teste antidoping in 2004

DISTRIBUIȚI

Ieri, in cadrul sedintei Comisiei Nationale Antidoping, s-a convenit ca in anul urmator sa se efectueze intre 1.200 si 1.500 de teste antidoping. Comisia a anuntat ca intentioneaza sa continue programul de perfectionare a cadrelor care lucreaza in laborator si in cercetare. In plus, va fi elaborata si difuzata o brosura ce va cuprinde lista cu medicamentele existente pe piata autohtona, care contin agenti dopanti. Noile prevederi antidoping vor fi prelucrate la nivelul tuturor loturilor olimpice.

Comisia Nationala Antidoping a prezentat bilantul pe anul 2003: au fost efectuate 733 de teste antidoping pentru 27 de federatii sportive. Dintre acestea, 20 au fost declarate pozitive dupa testul B: 14 probe pozitive pe nandrolon (Federatia Romana de Rugby), doua probe pozitive pe diuretice (FR de Taekwondo si FR de Box), un raport T/E mai mare de sase (FR de Haltere) si trei probe pozitive pe steroizi anabolici androgeni (FR de Culturism). Dintre probele pozitive, 15 au fost depistate in afara competitiilor si cinci in timpul intrecerilor.

In acest an, laboratorul a fost dotat cu aparatura performanta si a avut loc o actiune de specializare a cadrelor care lucreza in laborator. Pe 9 decembrie a avut loc auditul de preacreditare a laboratorului, in conformitate cu standardul ISO 17025. In 2003 s-a tiparit si s-a difuzat brosura -Codul mondial antidoping-, iar pentru FR de Rugby s-a elaborat lucrarea -Doping Info-. De asemenea, s-au adus la cunostinta loturilor olimpice si federatiilor prevederile Codului mondial antidoping. Tot ca realizare poate fi socotita achizitionarea unor truse de control doping omologate pe plan mondial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.