Acasă Sport Polonia, probleme cu infrastructura pentru EURO 2012

Polonia, probleme cu infrastructura pentru EURO 2012

DISTRIBUIȚI

Oficialii polonezi care se ocupă cu organizarea turneului final al EURO 2012 au declarat că doresc să fixeze un nou termen limită pentru construirea stadioanelor care vor găzdui partidele oficiale ale competiţiei. Această afirmaţie îi aparţine ministrului sporturilor din Polonia, Elzbieta Jakubiak.

Imediat după ce au primit în luna aprilie a acestui an dreptul de a organiza EURO 2012, euforia succesului a fost substituită la polonezi de grijile legate de renovarea arenelor existente şi de construirea stadioanelor noi la data limită impusă de UEFA. Forul european a anunţat că Polonia şi Ucraina trebuie să pregătească stadioanele necesare până la mijlocul anului 2010.

Cursă contra cronometru

După demararea lucrărilor, polonezii şi-au dat seama că nu pot termina la timp toate arenele şi că ies oarecum din graficul impus de UEFA. -Avem nevoie de mai mult timp, iar anul 2011, ca termen final, ar fi cel mai potrivit-, a afirmat Jakubiak. Este estimat faptul că Polonia are nevoie de circa 3 miliarde de zloţi (aproximativ 9 miliarde de dolari) pentru a construi sau renova patru arene care să găzduiască meciuri la EURO 2012. Pe lângă problema timpului, gazdele turneului final s-au lovit şi de problema lipsei banilor, unii dintre sponsori retrăgându-se din cursă. Cele mai mari bătăi de cap le dă stadionul naţional din Varşovia, cel care va fi construit din temelii. De asemenea, Polonia trebuie să construiască aproximativ 2.400 km de autostradă în vederea EURO 2012, dintre care au fost făcuţi 6 anul trecut şi niciunul până acum în 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.