Acasă Sport Presedintele l-a primit pe -Rege-

Presedintele l-a primit pe -Rege-

DISTRIBUIȚI

Consilierul prezidential Octavian Stireanu alearga de colo pana colo, tinand la piept o minge de fotbal. Toti functionarii de la Cotroceni s-au strans in Sala Unirii din Palat si asteapta emotionati. Camerele de luat vederi si aparatele de fotografiat sunt atintite asupra usii pe care trebuie sa vina oaspetele. Este marti, zi in care presedintele se intalneste cu cel pe care unii il numesc -Regele-. Cineva pune la boxe slagarul zilei: -Fie Hagi binecuvantat-. Usa se deschide. Se face liniste.

Amintiri interbelice

-Il asigur pe Gheorghe Hagi de stima, consideratia si dragostea noastra-, incepe Ion Iliescu. Dupa epresia fetei, se vede ca presedintelui ii face placere sa vorbeasca pe marginea acestui subiect. Scaldandu-se in lumina reflectoarelor si a blitz-urilor, seful statului rapeste cateva momente din momentele oaspetelui sau, devenind el vedeta manifestarii: -Eu sunt o generatie care a avut placerea sa freamate la performantele unor Baratcky, Bodola, inainte de razboi, a lui Petchowski si generatia sa dd dupa razboi, Steaua si Nationala, cu Constantin – -Profesorul-, cum ii spuneau sportivii -, portarii pereche Voinescu si Toma; Universitatea Craiova ne-a oferit prilejuri de bucurie, cu portarul sau…, cu Costica Stefanescu, cu Balaci-. Luat de valul aducerilor aminte, Iliescu evoca -echipa cu multi D: Dinu, Deleanu, Dumitru, Dembrovschi, Domide si Dobrin-. Ajuns la zilele noastre, presedintele il lauda pe Gheorghe Hagi, -un dirijor, un veritabil comandant de nava, un comandant de echipa, care a dat echipei coerenta-. Dupa ce premierul Nastase i-a oferit fotbalistului un pasaport diplomatic, Ion Iliescu incearca sa faca mai mult si sa-i daruiasca lui Hagi -ceva deosebit-. Seful statului face un semn si un aghiotant aduce o placheta -speciala pentru Hagi, facuta din argint si care poarta semnatura presedintelui Romaniei-.

Bataie pe autografe

Spre deosebire de gazda sa, Gheorghe Hagi este mult mai zgarcit in vorbe: -Este un moment de satisfactie sa vezi ca toata lumea te admira si te umple de cadouri-. Ceremonia se termina, acelasi meloman de la Cotroceni pune imnul cu conotatii mistice, se ofera fulare cu Gala Hagi, pe care vedeta face risipa de autografe. Octavian Stireanu alearga in continuare cu mingea sa (-Eeh, pentru o prietena…-), in timp ce colegii sai, consilierii, profita de demnitatea lor pentru a se poza cu Hagi si cu cei din staff-ul ce-l inconjoara (gimnasta Nadia Comaneci, fotbalistul Michel Platini si tenismanul Ion Tiriac. Eugen Mihaescu, sfetnic la Cotroceni, sta mai la o parte, verificand atent autografele primite pe fular: -Asta e Hagi. Sigur. Asta e Platini. Ba, nu, Platini e pe partea cealalta. A, uite-o pe Nadia. Asta cred ca-i Tiriac. Cine-i asta?… A, da, Iliescu!-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.