Home Sport Reincepe goana dupa puncte

Reincepe goana dupa puncte

DISTRIBUIŢI

De astazi, Maria-Sa Fotbalul redevine stapanul week-end-urilor, dupa lunga abstinenta impusa microbistilor de pauza de iarna. Ca la orice inceput, toata lumea spera sa se realizeze saltul calitativ asteptat de multa vreme. Rolul fair-play-ului este decisiv, iar disparitia suspiciunilor care planeaza asupra corectitudinii desfasurarii jocurilor ar oferi o alta imagine fotbalului romanesc. Premise exista, atat la varf, cat si in subsol, lupta anuntandu-se extrem de incinsa si complicata. In plus, arbitrajul (considerat -oaia-neagra- a turului) promite sa fie mult mai corect, dupa introducerea severului nou cod disciplinar al cavalerilor in negru.

Goana dupa puncte incepe in aceasta dupa-amiaza, insa punctul de atractie al rundei este meciul programat maine la Piatra Neamt, unde liderul Dinamo va incerca sa obtina pentru prima oara victoria si sa-si consolideze locul in fotoliul de lider. Misiunea nu va fi usoara, razboiul psihologic declansat in jurul acestei confruntari fiind cunoscut. -Cainii- au dat o lovitura la bursa transferurilor in ultimul moment, sosirea lui Danciulescu oferindu-i lui Ion Marin mai multe variante in atac, dupa plecarea lui Mihalcea. Fostul stelist va purta tricoul cu numarul 15 si a efectuat deja primele antrenamente. Moldovenii vor avea un cuvant greu de spus in lupta pentru suprematie, deoarece aici urmeaza sa soseasca si celelalte trei team-uri ce viseaza laurii de campioana. Tot statut de oaspete are si secondanta dinamovistilor, FC National, care poposeste pe malul Dunarii. Probabil, Marius Lacatus, noul antrenor al galatenilor, si-ar fi dorit alt adversar pentru debutul la carma Otelului, insa va trebui sa dea piept tocmai cu echipa unde si-a inceput cariera. Bancarii au un lot redutabil si ambitii sporite, asa ca nu gresim daca ii creditam ca favoriti. Desi locurile in top lasa alta impresie, ambele echipe trec printr-o grea -seceta- financiara, iar perspectivele nu sunt roze. Pentru celelalte doua formatii din cvartetul fruntas, ambele evoluand acasa, meciurile ar trebui sa reprezinte un simplu galop de sanatate. In Giulesti, fanii vor scor in confruntarea cu necajita UMT si, privind numele jucatorilor din cele doua tabere, dorinta lor este fireasca. Visiniii vor fi lipsiti de aportul lui Sumudica, Stanciu, Dolha (indisponibili) si Rat (suspendat), dar Hizo are la dispozitie un lot care il scuteste de griji. Nici Steaua, cu pleiada ei de vedete, n-ar trebui sa se impiedice de buturuga mica numita Bacau, mai ales ca moldovenii nu pot folosi doua piese de baza: Gireada (hepatita) si Croitoru (indisponibil din cauza unor dureri la coloana vertebrala, ce-i pot stopa definitiv cariera).

Alte doua partide, cele din Trivale si Ploiesti, starnesc un interes deosebit, deoarece se vor afla fata in fata echipe bantuite de spectrul retrogradarii. Argesenii s-au mai linistit, dupa ce divergenta Halagian – Vladoiu a fost aplanata, dar ramane impresia ca divortul de portarul Colceag a fost o mutare neinspirata. Ambele trupe prahovene au facut achizitii pretioase in saptamana premergatoare startului si emit pretentii justificate. Mai ales Petrolul, care nu-si poate pemite agravarea situatiei jalnice de la -adevar- si, in plus, viseaza revansa pentru acel umilitor 0-3 din tur, consemnat in Regie.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.