Acasă Sport Scoateți dacul din voi la Trofeul Carpați

Scoateți dacul din voi la Trofeul Carpați

DISTRIBUIȚI

Echipa națională de handbal feminin se rebranduiește cu ocazia Trofeului Carpați. Suporterii sunt invitați să scoată dacul din ei la meciul de vineri seara contra campioanei mondiale Brazilia. Căpitanul Aurelia Brădeanu a fost prima jucătoare care a intrat în rolul de războinică dacă. Îmbrăcată după portul tradițional de acum două mii de ani, Mika i-a invitat pe suporteri să susțină echipa nationala la Trofeul Carpati si la barajul pentru Mondiale cu Serbia din această vară.
„Nu mă așteptam să îmbrac vreodată o astfel de costumație, dar este foarte interesant. Îi invit pe suporteri să vină în număr cât mai mare la sală să ne susțină și le promitem un handbal de calitate. Este un Trofeu Carpați puternic și util în perspectiva barajului cu Serbia – a declarat căpitanul Aurelia Brădeanu.

Naționala va avea de acum ca mascotă un dac, stindarul de luptă va fi lupul dacic, iar suporterii vor primi căciuli speciale. În viitorul apropiat se vor pune în vânzare și tricouri pentru fani cu design tematic.
Federația a fost sprijinită în această campanie de Mugur Pop (www.scoalaluigerula.ro), alias Gerula  un personaj inedit care și-a construit lângă Cluj o tabără de pregătire a noilor daci. Acesta spera să le insufle jucătoarelor spiritul războinicilor din antichitate.

Există o paralelă între daci și handbal. La vremea aceea erau războaie, acum sunt meciuri. Soldații aveau un cod de onoare, în sport se numește fair-play. În viață și la război îți pui în valoare calitățile și abilitățile, înveți să ții cont de omul de lângă tine, să evaluezi oponentul, să faci o strategie bună și să câștigi în final – a declarat Mugur Pop, alias Gerula.

Tricolorele vor avea si un imn special – Caciula, creat initial de Ioan Hagiu si interpretat acum de Virgil Iantu si Adrian Despot.
https://soundcloud.com/handbal/cu-caciulile-pe-frunte-handbal-romania

Antrenamente cu ochii închiși

Suedezul Tomas Ryde și-a câștigat deja respectul și simpatia elevelor sale grație  metodelor sale moderne de pregătire. Pentru a crea o echipă unită, selecționerul României le-a pus pe elevele sale să alerge prin sală cu ochii închiși –  ghidate doar de către o altă coechipieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.