Home Sport Steaua a facut un pas urias spre titlu

Steaua a facut un pas urias spre titlu

DISTRIBUIŢI

Miercurea -intermediara- a fotbalului a programat etapa a 23-a, care va ramane in istoria acestui campionat, gratie faptului ca a stabilit, in proportie de cel putin 80%, numele viitoarei castigatoare a titlului national. Este vorba de Steaua, echipa care a aruncat totul intr-o lupta -la baioneta-, cu un adversar extrem de tenace si dificil, Universitatea Craiova. Fostul selectioner, Victor Piturca, are marele merit de a-si fi strunit ideal jucatorii in momente foarte delicate, cum au fost eliminarea lui Radu Niculescu (in min. 45) si, mai ales, penalty-ul ratat de Claudiu Niculescu (min. 62). Cele trei puncte astfel cucerite de -ros-albastri-, coroborate cu infrangerea neasteptat de clara a campioanei, Dinamo, la Ploiesti, fac ca socotelile luptei pentru titlu sa fie ca si incheiate. Cu opt puncte avans si doar sapte etape ramase de disputat, Piturca & Comp. pot face in liniste planuri de vacanta. Si, in fond, e meritul lor.

Apropo de Petrolul, sa notam ca -gazarii- au castigat primul meci in actualul retur, dar l-au castigat – ca sa zicem asa – bine, adica tocmai atunci cand trebuia pentru ca rezultatul sa nu se piarda in anonimat. Ca sa nu mai spunem ca petrolistii sunt -nasii- inca actualilor campioni, adica singurii care i-au batut de doua ori pe elevii lui Dinu in editia in curs a Diviziei A!

In vreme ce FC National urca incet, dar bine, Rocar continua sa coboare, iar Gaz Metan castiga, aproape surprinzator, a doua partida in acest campionat. Spre disperarea suporterilor giulesteni, Rapidul lui Rednic nu se lecuieste de meciuri de infarct, ratand cu nonsalanta penalty-uri pe teren propriu (-meritul- lui Robert Nita) si parand o echipa hotarata sa nu mai invinga acasa decat la ocazii cu totul speciale, adica o data – de doua ori pe an… Dar, altfel, care ar mai fi farmecul Giulestiului?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.