Acasă Sport Trei medalii de aur pentru echipajele romanesti

Trei medalii de aur pentru echipajele romanesti

DISTRIBUIȚI

Echipajul roman Mitica Pricop/Florin Popescu a castigat, sambata si duminica, medaliile de aur in proba de canoe-2 pe distantele de 1.000 metri, respectiv 500 metri, din cadrul Campionatelor Europene de kaiac-canoe, care au loc la Milano, pe Lacul Idroscalo.

Pricop si Popescu au fost cronometrati pe distanta de 500 metri cu timpul de un minut, 42 de secunde si 892 de miimi, iar pe distanta de 1.000 metri au realizat performanta de 3 minute, 36 de secunde si 320 de miimi.

Delegatia Romaniei a obtinut duminica si o medalie de argint, in proba masculina de canoe-4 pe distanta de 500 metri. Echipa romana, formata din Iosif Anisim, Florin Popescu, Mihai Vartolomei si Ionel Averian, a fost cronometrata cu timpul de un minut, 32 de secunde si 582 de miimi.

Echipajul masculin de kaiac-4, format din Vasile Curuzan, Marian Baban, Geza Magyar si Romica Serban, s-a clasat pe locul al patrulea pe distanta de 500 metri, cu timpul de un minut, 21 de secunde si 953 de miimi.

Romanul Silviu Simioncencu a ocupat pozitia a cincea in proba de canoe pe distanta de 500 metri, fiind cronometrat cu timpul de un minut, 53 de secunde si 344 de miimi.

Echipajul feminin de kaiac-4, format din Ana Alistarh, Anca Mateescu, Lidia Rusanescu si Elena Huidu, s-a clasat pe locul al saptelea in proba pe distanta de 500 metri, cu timpul de un minut, 38 de secunde si 786 de miimi.

Dinamo surclasata de Steaua Rosie

Echipa Dinamo Bucuresti a fost invinsa, vineri, la Belgrad, cu scorul de 4-1 (2-0), de formatia Steaua Rosie, intr-o partida amicala din cadrul turneului pe care gruparea dinamovista il efectueaza in Iugoslavia. Golul echipei Dinamo a fost marcat de Negrean, in minutul 85.

Antrenorul Ion Marin a inceput partida cu urmatorii jucatori: Prunea – Kirita, Onut, Lupescu, Nastase, Talvan – Parvu, Buia, Semeghin – Cl. Dragan, Zicu. Au mai intrat pe teren Tames, Iordache, Maidin, Paduret, Negrea si Manta.

Un senegalez in fruntea IAAF?

Senegalezul Lamine Diack, presedintele interimar al Federatiei Internationale de Atletism (IAAF), a ramas singurul candidat pentru ocuparea functiei de presedinte al acestui for, dupa retragerea lui Eisa Al Dashti, din Kuwait, membru onorific pe viata al IAAF, informeaza AFP.

Patru persoane s-au aflat pe lista initiala a candidatilor pentru ocuparea acestui post, ramas vacant dupa decesul fostului conducator al acestui for, italianul Primo Nebbiolo. Vicepresedintele IAAF, portoricanul Amadeo Francis, si-a retras candidatuira pe data de 2 mai, afirmand ca nu a avut niciodata intentia sa candideze pentru aceasta functie, gestul sau fiind imitat, pe data de 13 iunie, de presedintele Federatiei Asiatice de Atletism, indianul Suresh Kalmadi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.