Acasă Sport TVR – producător al Europenelor de Gimnastică pentru 19 televiziuni deținătoare de...

TVR – producător al Europenelor de Gimnastică pentru 19 televiziuni deținătoare de drepturi

DISTRIBUIȚI

 

După 60 de ani de la prima ediție a întrecerilor continentale feminine de gimnastică organizată în București (1957), România va fi gazda unei ediții jubiliare la Cluj-Napoca, în perioada 19-23 aprilie 2017. TVR — televiziunea care a reflectat de-a lungul anilor succesele sportivilor noștri — este Official Broadcaster al evenimentului, pe care îl va transmite, în exclusivitate, în România.

 

În această calitate, TVR va produce competiția la standarde excepționale și va asigura semnal pentru mai multe televiziuni publice din Europa . Printre alte servicii, TVR va asigura și posturi de comentator pentru jurnaliști de la posturi de radio și televiziuni din Elveția și Olanda.

 

La nivelul 3 al Sălii Polivalente din Cluj, TVR va avea amenajat un studio cu vedere la podiumul competiție, de unde vor fi realizate emisiuni pe aproape întreaga durată a fiecărei zile, chiar de la primele ore. Startul va fi dat de la ora 7.00, la 1 Matinal, amfitrioni Dorin Chioțea și Maria Linda. Pe lângă imaginile filmate în studio, telespectatorii vor putea urmări, în cadrul programului, imagini din locațiile amplasate în diverse puncte ale sălii, zona mixtă, VIP, zona sportivilor, fan zone, din oraș etc.

 

Pentru a intra în atmosfera competiției, Televiziunea Română a lansat, în avanpremiera evenimentului, o serie de materiale video difuzate sub genericul Campioni de poveste, cât și campania Știrilor TVR, campioni de poveste/ #gimnastică60. Astfel, prin intermediul celor 31 de portrete și 30 reportaje, cunoaștem poveștile marilor campioni, unele inedite, vedem sau revedem momentele care au marcat istoria sportului românesc, retrăim emoțiile primei note de 10 și ne pregătim pentru a ține pumnii echipelor României!

 

Filmele pot fi urmărite accesând link-ul http://bit.ly/2oQMMY8.

 

Campionatele Europene de Gimnastică Artistică Petrom, Masculin & Feminin 19-23 aprilie vor fi transmise, în exclusivitate, de Televiziunea Română, pe posturile TVR 2 și TVR HD.

 

Pe TVR 1, competiția va fi transmisă în regim de breaking news.

 

Țara noastră are o bogată tradiție în gimnastică și o colecție impresionantă de medalii obținute, de-a lungul anilor, de campioni deveniți repere în lumea întreagă. De la prima ediție a Campionatelor Europene (București, 1957) și până la Berna 2016, România a obținut 147 de medalii la feminin și 57 în competițiile masculine.

 

Pe podiumul de premiere al competiției feminine au urcat 32 de gimnaste, cele mai multe medalii de aur fiind cucerite de Nadia Comăneci — 9, Sandra Izbașa și Cătălina Ponor — câte 7, Simona Amânar — 6, Gina Gogean, Larisa Iordache și Daniela Silivaș — 5, Lavinia Miloșovici — 4. În ceea ce privește medaliile obținute la întrecerile masculine, pe podiumul de premiere au urcat 8 gimnaști, cele mai multe titluri fiind obținute de Marian Drăgulescu (9), Marius Urzică (5), Ioan Suciu (4), Dan Potra și Flavius Koczi (3).

 

37 de țări participante și 274 de sportivi înscriși vin la sărbătoarea europeană a gimnasticii din România;

 

14 campioni europeni și 5 campioni olimpici vor veni la Cluj;

 

Noul cod de punctaj se va utiliza în premieră la Europenele de la Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.