Acasă Sport Urzică junior nu are rival în România! A plecat de la Campionatul...

Urzică junior nu are rival în România! A plecat de la Campionatul Național cu 7 medalii de aur

DISTRIBUIȚI

Puștiul marelui campion olimpic, Marius Urzică, antrenat chiar de tatăl său, îi calcă pe urme!

Alex, 10 ani, a făcut legea la cea mai importantă competiție la care a participat, Campionatul Național de juniori de la Lugoj.

„Am câștigat 7 medalii. Anul acesta, concursul mi s-a părut mai tensionat deoarece am avut foarte multe emoții dar sunt și foarte fericit pentru că am câștigat la toate aparatele” – Alexandru Urzică, campion național de juniori III, Nivel 2.

Puștiul este antrenat chiar de tatăl său!

„Sunt mândru de el! Muncește din greu și este foarte conștiincios, drept dovadă și aceste medalii pe care le-a cucerit. Mă bucur să fiu alături de el, îl voi ajuta cu tot ce voi putea de acum înainte și sperăm ca împreună să reușim mai târziu, să obținem și medalii internaționale” – Marius Urzică, antrenor Alex Urzică.

Alex a intrat pentru prima dată în sala de gimnastică la 2 ani și s-a apucat serios de treabă la vârsta de 5 ani. Micul sportiv povestește și ce sacrificii face pentru a fi cel mai bun!

„Mă antrenez aproape 5 ore în fiecare zi, de la două și jumătate după amiaza până la șapte și jumătate seara” – Alexandru Urzică, campion național de juniori III, Nivel 2.

Pe lângă gimnastică, Alex mai are o pasiune, fotbalul! „Nu am nicio echipă preferată în România, mă uit doar la meciurile din străinătate. În weekend, ies cu tata și cu prietenii în parc și jucăm fotbal” – Alexandru Urzică, campion național de juniori III, Nivel 2.

60 de gimnaști au participat la Campionatul Național al Juniorilor

Sala Sporturilor  „Ioan Kunst Ghermănescu” a fost pentru două zile locul în care și-au dat întâlnire cei mai buni mici gimnaști din România.

60 de sportivi de la 13 cluburi din țară și-au desemnat medaliații la individual și în întrecerea pe echipe la Campionatul Național al Juniorilor III, Nivel 1 și 2. Alexandru Urzică la individual și gimnaștii de la CSȘ Lugoj, Ralu Ceclan, Dorin Opriș, Cristian Olteanu, Andres Tătar au dominat pentru al doilea an consecutiv Campionatul Național de Juniori.

După cele 7 medalii de aur la Campionatele Naționale Școlare din aprilie, la Lugoj, Alex Urzică a câștigat același număr de medalii.

La Nivel 1, categoria celor mai mici dintre gimnaști (9 ani) Rareș Petrache de la CSȘ 1 Timișoara și sportivii de la CSȘ Sibiu, Iosif Eduard Tulac, Mihai Alexandru Sofronie, Marius Frățilă, Enoh Morhan și David Tolciu au câștigat medaliile la individual, respectiv la echipe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.