Acasă Sport Vicecampionul mondial Marian Velicu, depistat pozitiv!

Vicecampionul mondial Marian Velicu, depistat pozitiv!

DISTRIBUIȚI

Pugilistul roman Marian Velicu, care a fost depistat pozitiv cu Furosemid la un test antidoping, a declarat, ieri, Agentiei Mediafax, ca nu va renunta la box, chiar daca va fi suspendat pentru o perioada de doi ani, cum prevad regulamentele forului international.

Velicu, vicecampion mondial la categoria 48 kg, a fost depistat pozitiv cu Furosemid, un diuretic care ajuta, in principal, la o slabire rapida, in urma unui test efectuat la Jocurile Bunavointei, desfasurate, anul trecut, la Brisbane (Australia). Marian Velicu este primul pugilist roman depistat pozitiv si, conform unei hotarari a Comitetului Olimpic Roman, el va fi suspendat pe viata din lotul olimpic al Romaniei. Responsabilii Federatiei Romane de Box au primit, vineri seara, din partea federatiei internationale un fax prin care erau instiintati ca pugilistul roman va fi suspendat pentru doi ani din activitatea competitionala. Situatia lui Marian Velicu va fi analizata in cadrul sedintei de miercuri a Biroului Federal. Rezultatul pozitiv al pugilistului roman a fost confirmat de Agentia Mondiala Antidoping.

-Este adevarat ca am luat o pastila de Furosemid pentru a slabi, dar nu am stiut ca acel medicament se afla pe lista substantelor interzise. Eram disperat, pentru ca mai era o singura zi pana la cantarul oficial, iar eu mai aveam de slabit 800 de grame. Eu semnasem ca voi participa la acel concurs si imi era teama ca, daca nu fac categoria, organizatorii o sa-mi impute toate cheltuielile. Am luat acea pastila singur, fara sa spun nimanui-, a marturisit Velicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.