Acasă Știință Cele mai trăznite clădiri din lume – un exercițiu de imaginație

Cele mai trăznite clădiri din lume – un exercițiu de imaginație

DISTRIBUIȚI

Opera unui arhitect excentric poate să-ți placă la nebunie sau poate să-ți lase o stare de confuzie, dar întotdeauna îți va stimula imaginația. Fie că sunt clădiri care impresionează în mod plăcut sau, dimpotrivă, există construcții de la care nu-ți poți lu ochii.

Clădirea Waldspirale este una dintre aceste construcții. Ea se află într-un orășel din Germania și are o arhitectură cel puțin ciudată. Traducerea numelui din limba germană înseamnă "pădure în spirală", iar arhitecții au încercat să aducă un strop de verdeață în inima unui colos de beton. Practic, tot acoperișul clădirii în formă de spirală este acoperit de o grădină impresionantă. Construcția pentru această clădire, proiectată de arhitectul vienez Friedensreich Hundertwasser, a început în anul 1990 și a fost finalizată în anul 2000.
În privința brandingului de companii și al ideilor trăznite pentru promovare a firmelor, nimeni nu stă mai bine decât americanii. Proprietarii unei importante firme din Statele Unite au decis construirea unei clădiri care are, nici mai mult, nici mai puțin, forma unui coș de cumpărături. Clădirea se află în Newark, Ohio, și adăpostește sediul unei faimoase companii, cu alte cuvinte este o clădire de birouri, și chiar dacă aspectul exterior este hazliu, interiorul este luxos, finisat cu materiale cum ar fi marmura de Veneția și lemnul de cireș.
"Casa care dansează" este o altă ciudățenie arhitecturală amplasată în Praga. Proiectul aparține unui arhitect croat, sprijinit de un arhitect candian, iar de-a lungul timpului a creat controverse în rândul locuitorilor din cauza aspectului neconcordant cu restul arhitecturii, unii chiar botezând clădirea "casa beată". Construcția s-a realizat în numai doi ani, din 1994-1996. Pentru realizarea clădirii se spune că arhitecții s-au inspirat dintr-un dans al celebrilor Fred Astaire și Ginger Rogers. Pe acoperișul "Casei care dansează" există un restaurant francez de unde poți savura o masa caldă admirând de la înălțime orașul.
"Casa nebună" sau Vila Hang Nga este o operă a arhitectului vietnamez Dang Viet Nga și a fost construită la începutul anilor '90. Casa a stat la baza unei controverse, arhitectul fiind primul care a spart tradițiile de design al clădirilor, proiectând o structură cu volume și curbe libere. Casa are zece camere cu teme diferite ce se pot închiria, dar, aviz amatorilor: nu există Internet, telefonie sau televizoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.