Acasă Turism A crescut numarul vizitatorilor straini sositi in Romania

A crescut numarul vizitatorilor straini sositi in Romania

DISTRIBUIȚI

Potrivit datelor statistice furnizate de catre Ministerul Turismului, numarul total al sosirilor vizitatorilor straini in Romania a crescut cu 5,6% in primul trimestru, fata de perioada similara din anul trecut, dar s-a redus cu 1,9% in cazul persoanelor venite din Uniunea Europeana. Din totalul de 876.438 sosiri, mai mult de jumatate provin din statele CEFTA (332.910) si Uniunea Europeana – 163.559.

Dupa tara de provenienta, cei mai multi cetateni straini au venit din Ungaria – 233.209 sosiri, Bulgaria – 76.459, Turcia – 45.837 si Italia – 45.620. In schimb, cele mai mari cresteri ale sosirilor de vizitatori straini, in primul trimestru al acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut, s-au inregistrat pe relatia Canada (27,1%), Portugalia si Ungaria (26,9%) si Danemarca (21,6%).

Statistica Ministerului Turismului mai arata o crestere destul de modesta a sosirilor vizitatorilor din America de Nord (0,6% – 14.268). De asemenea, se observa o cresterea a numarului de vizitatori destul de redusa pe relatia Bulgaria (2,6%), Slovenia (5,8%) si Republica Ceha (6,2%).

Carmen Moraru, director adjunct al Directiei de Promovare din cadrul Ministerului Turismului, sustine ca prezenta agresiva a tarii noastre la marile targuri si expozitii internationale de turism a contribuit la cresterea numarului de vizitatori straini sositi in tara noastra. -Pentru a recupera scaderea din primul trimestru, noi estimam ca-n perioada urmatoare acestui an se va inregistra o crestere insemnata a numarului turistilor sositi din statele Uniunii Europene, datorita, in primul rand, contractelor cu marii tour-operatori europeni care vor aduce turisti pe litoral-, a mai precizat Carmen Moraru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.