Acasă Turism -Blue Flag- pentru patru plaje de pe litoral

-Blue Flag- pentru patru plaje de pe litoral

DISTRIBUIȚI

Ministerul Turismului precizeaza ca plajele hotelurilor Savoy, Rex, Iaki si Majestic din statiunea Mamaia, precum si cea a complexului Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp ar putea primi in sezonul estival 2003 distinctia -Blue Flag-, un simbol international al protectiei mediului si al calitatii. Marca -Blue Flag- este acordata plajelor si porturilor de agrement de catre Fundatia de Educatie pentru Mediu din Marea Britanie. Plajele care au aceasta distinctie ofera turistilor garantia unei protectii deosebite, fiind preferate de tour-operatorii care vand pachete turistice pentru litoral.

Juriul National -Steagul Albastru – Blue Flag- a fost constituit la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul unei sedinte la care au participat reprezentantii Ministerului Turismului, Ministerului Apelor si Protectiei Mediului, Ministerului Sanatatii si Familiei, Ministerului Administratiei Publice, Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Marina -Grigore Antipa-, Organizatiei Neguvernamentale Ecologista -Mare Nostrum- si cei ai operatorului national -Blue Flag- – Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie.

Juriul a aprobat regulamentul de organizare si functionare si a stabilit programul de activitate astfel incat, intr-o prima faza, in sezonul estival 2003, patru plaje din Mamaia si una din Olimp sa primeasca distinctia -Blue Flag-. Acordarea Steagului Albastru se face pentru un singur sezon de catre Juriul European la propunerea comitetelor nationale, pe baza a 27 de criterii grupate in patru domenii, respectiv calitatea apei, managementul corespunzator al mediului, securitate, servicii si dotari, precum si educatie, si informare privind mediul inconjurator. Peste 2.800 de plaje si porturi de agrement din Europa si Africa de Sud participa la Programul Steagul Albastru. Urmatoarea sedinta va avea loc in 21 martie, cand vor fi analizate cererile celor cinci aspiranti pentru obtinerea calificativului -Blue Flag-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.