Acasă Turism Cazinoul din Sinaia va fi redeschis peste un an

Cazinoul din Sinaia va fi redeschis peste un an

DISTRIBUIȚI

Cunoscutul Cazinou din Sinaia va reintra in circuitul international de cazinouri peste un an, urmand sa isi reia activitatea pentru care a fost construit, a anuntat recent primarul orasului Sinaia, Ion Bucur. Surse din Primaria Sinaia au declarat ca ideea concesionarii catre o firma straina a Cazinoului exista de aproximativ doi ani, dar nu a fost pusa pana acum in practica din cauza numeroaselor tergiversari. In prezent, se analizeaza conditiile concesionarii, se fac evaluari ale costurilor de exploatare si ale posibilelor venituri ce ar putea fi realizate. Consiliul local din Sinaia va trebui sa aprobe si normele concesionarii, care se va face pe o perioada de cel putin 20 de ani. Eventualele renovari ale imobilului vor fi facute tot de firma care va desfasura activitatea de cazinou.


Construit in 1911 in parcul -Dimitrie Ghica-, aproape de hotelul Palace, Cazinoul este replica arhitectonica a celebrului Casino din Monte Carlo. Planurile constructiei au fost intocmite de arhitectul Petre Antonescu, acelasi care a proiectat si hotelul Palace. Principala destinatie a Cazinoului a fost practicarea jocurilor de noroc, in acest scop fiind intens frecventat intre cele doua razboaie mondiale. Dupa venirea comunistilor la putere, activitatea de cazinou a fost interzisa. In prezent, cladirea – cu sali care puteau gazdui 700 – 800 de jucatori zilnic – a fost transformata in centru de conferinte, dispunand de dotari tehice performante.

Avand si o sala de spectacole, Cazinoul a avut si rol cultural, acolo organizandu-se reprezentatii teatrale, proiectii de filme si concerte. In aceasta sala a cazinoului, in vara lui 1944, George Enescu a sustinut concerte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.