Acasă Turism Compania El Al Israel Airlines a fost scoasa la vanzare

Compania El Al Israel Airlines a fost scoasa la vanzare

DISTRIBUIȚI

Ministerul israelian al Finantelor si-a anuntat intentia de a vinde la 10 iunie participatia de 97% a statului la capitalul companiei aeriane El Al Israel Airlines. Operatiunea va lua in calcul o valoare a companiei de 113 milioane de dolari.

Mult timp amanata, introducerea actiunilor El Al la bursa din Tel Aviv a primit aprobarea definitiva o data cu respingerea, vineri, a unui recurs intentat in justitie de salariatii companiei.

Un purtator de cuvant al ministerului a precizat ca guvernul isi va vinde participatia sub forma de actiuni si optiuni. Acestea din urma vor permite statului si salariatilor sa ramana actionari majoritari timp de 18 luni.

-Vom vinde intregul pachet, dar vor exista si optiuni, astfel incat va fi nevoie de timp pentru ca publicul sa detina 100%-, a explicat purtatorul de cuvant al agentiei guvernamentale insarcinate cu privatizarile.

Salariatii companiei vor putea controla 10-15% din capitalul El Al.

Compania, a carei valoare maxima este estimata in presa israeliana la 80 milioane de dolari, a acumulat datorii de circa 900 milioane de dolari.

Afectata de impactul conflictului israeliano-palestinian asupra turismului, compania a anuntat o pierdere neta de 23,7 milioane de dolari pentru 2002, dupa cea de 85,2 milioane de dolari inregistrata in 2001. Apropierea razboiului din Irak a determinat incheierea primului trimestru din acest an cu o pierdere de 33,5 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.