Acasă Turism Facilitati pentru investitorii din statele invitate sa adere la UE

Facilitati pentru investitorii din statele invitate sa adere la UE

DISTRIBUIȚI

Guvernul a decis in sedinta de sambata ca oamenii de afaceri din cele 10 state care au semnat anul trecut Tratatul de aderare la Uniunea Europeana care doresc sa desfasoare activitati economice in Romania nu vor mai fi obligati sa obtina viza de lunga sedere. Aceasta prevedere, valabila deja in cazul statelor membre ale UE, se va aplica cetatenilor din Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Cipru, Cehia si Polonia.

De asemenea, cetatenii din aceste state vor avea posibilitatea sa isi prelungeasca viza de sedere temporara in Romania fara sa prezinte dovezi privind existenta mijloacelor de intretinere.

Sotul, copiii minori si rudele aflate in intretinerea acestor persoane, care au viza de sedere temporara, isi pot prelungi dreptul de sedere in Romania pentru aceeasi perioada.

La inceputul lunii aprilie, Senatul a adoptat un proiect de lege privind regimul strainilor, care prevede ca, pentru a investi in Romania, cetatenii straini trebuie sa detina cel putin 70.000 de euro. In forma initiata, guvernul a propus ca suma sa fie de cel putin 100.000 de euro.

Actul normativ reglementeaza o serie de domenii referitoare la admisia si sederea strainilor pe teritoriul Romaniei, reunificarea familiala, angajarea in munca, desfasurarea de activitati economice, profesionale si comerciale, proceduri de indepartare de pe teritoriul Romaniei a strainilor care au incalcat legea, precum si intoarcerea lor in tara de origine. Legea va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.