Acasă Turism Halkidiki, ami aproape de Bucuresti

Halkidiki, ami aproape de Bucuresti

DISTRIBUIȚI

Akis Spiratos, directorul general al agentiei de turism -Captain Nemo- din Grecia, a declarat ca in acest sezon estival mai multe agenti romanesti ar urma sa puna la dispozitie, saptamanal, un autocar care sa transporte turistii spre Halkidiki, de unde, aceeasi cursa, i-ar aduce inapoi la Bucuresti pe cei care si-au incheiat sejurul. -Un asemenea proiect ar presupune colaborare intre agentiile romanesti de turism, lucru nu prea obisnuit pana in prezent-, a mai subliniat Akis Spiratos.

Pentru atragerea turistilor romani la Halkidiki, situat in zona de nord a Greciei, doua agentii elene – -Capitan Nemo- si -Meli Tours-, in colaborare cu tour-operatorii romani – au lansat un proiect atractiv care include sejururi de sapte zile, cu preturi intre 120 si 190 de euro, in functie de perioada, avand transportul cu autocarul si cazarea incluse. In opinia lui Akis Spiratos, reusita proiectului depinde de raspunsurile agentiilor din tara noastra, iar avantajul programului il reprezinta -eficientizarea costurilor-.

Halkidiki, zona aflata in partea de nord a Greciei, primeste, anual, aproximativ doua milioane de turisti, din cele 14 milioane care aleg aceasta tara ca destinatie de vacanta. Desi in aceasta mare de vizitatori numarul romanilor este aproape insesizabil – in jur de zece mii -, Halkidiki se apropie de Bucuresti. Astfel, pe 19 iunie va fi parafata oficial infratirea intre Halkidiki si sectorul 1 al Capitalei, evenimentul urmand sa se desfasoare, cel mai probabil, in prezenta sefilor de stat ai Greciei si Romaniei, aflati la Salonic pentru summitul de prezentare a concluziilor privind incheirea presedintiei elene la Uniunea Europeana. Situata intre golfurile Thermaikos si Strimonicos, regiunea Halkidiki este una dintre cele mai pitoresti regiuni ale Greciei, desi poate mai putin cunoscuta de turisti. Halkidiki, cu cele trei -brate- de peninsula pe care le are – Kassandra, Sithonia si Athos -, este o zona atipca pentru Grecia, tara plina de statiuni animate si intinse. Aici insa, statiunile sunt micute si linistite, desi plajele, atat de numeroase incat multe au ramas inca neutilizate, se intind pe 520 de kilometri lungime.

Peninsula Halkidiki este mentionata si in mitologia greaca: Egelados, uriasul care declansa cutremure, ar fi fost ars in Kassandra. Totodata, potrivit legendei, Muntele Athos ar fi o stanca pe care uriasul cu acelasi nume a aruncat-o asupra zeilor, in timp ce numele peninsulei Sithonia ar deriva de la Sithon, fiul lui Poseidon.

Muntele Athos este cea mai cunoscuta atractie turistica a regiunii. Aflat in partea estica a peninsulei, Muntele Sfant reprezinta cea mai inalta forma de viata spirituala crestina si reuneste 20 de manastiri – 17 elene, una ruseasca, una bulgareasca si una sarbeasca, numarul lor fiind stabilit prin lege, nefiind acceptata crearea altora noi sau distrugerea vreuneia dintre cele existente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.