Acasă Turism Hotelul -Mara- din Sinaia a trecut la stat

Hotelul -Mara- din Sinaia a trecut la stat

DISTRIBUIȚI

In cadrul ultimei licitatii de vanzare de ieri a Complexului hotelier Mara (Holiday Inn Resort), AVAB a adjudecat complexul hotelier, preluandu-l in proprietatea statului si administrarea Autoritatii.

Pentru recuperarea creantei aferente SC Mara Investments SA, AVAB a stabilit mai multe strategii vizand exploatarea in conditii de maxima profitabilitate a hotelului, care vor fi prezentate spre aprobare in urmatoarea sedinta de guvern. Acestea vizeaza in principal reintroducerea hotelului in circuitul turistic national si international, asigurarea unui management de varf, avandu-se in vedere inclusiv introducerea intr-un circuit de operare hoteliera international si asigurarea conditiilor necesare de accesibilitate ca urmare a unei politici juste de pret, care sa permita accesul unor segmente cat mai largi ale populatiei la odihna si, mai ales, la tratament.

Daca pana la preluare, hotelul era destinat numai segmentului de consumatori cu venituri foarte mari, in stategia Autoritatii, bazata pe un management exigent al costurilor, acesta va deveni accesibil si celei mai mari parti a populatiei doritoare sa beneficieze de odihna si tratament.

O data cu preluarea activului hotel -Mara-, se declanseaza, la solicitarea AVAB, procedura de faliment a SC Mara Investements SA, urmand ca Autoritatea sa se inscrie la masa credala cu 20.927.791,40 de dolari, diferenta dintre soldul creantei – 27.812.736,32 de dolari, si valoarea de adjudecare a activului – 6.884.944,92 de dolari.

Totodata, in cadrul acestei proceduri se va solicita expertiza judiciara si se va atrage raspunderea tuturor celor vinovati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.