Acasă Turism Iarna poate fi ca vara, dar în Tunisia!

Iarna poate fi ca vara, dar în Tunisia!

DISTRIBUIȚI

Deși în ultimul timp zăpada se lasă așteptată pe meleagurile romånești, frigul specific iernii anunță că anotimul rece și-a cam intrat în drepturi. Acum e momentul ca pasionații de schi să invadeze stațiunile montane din țară sau din străinătate pentru a se bucura de pårtii. Însă schiul nu este un sport preferat de toată lumea, cum nici iarna nu este anotimpul iubit de fiecare dintre noi. Așadar, dacă îți dorești să păcălești natura și să fugi de iarnă, ai ocazia să te urci în avion și în mai puțin de trei ore să fii în Africa!
Pentru cei ce visează deja la sezonul estival, la valurile mării și la plajă, există destinația perfectă: Tunisia – cea mai vestită Poartă către Orient!

Ieftin și bun

Poziționată la Sud de Italia și Malta, Tunsia este la o distanță de aproximativ trei ore de zbor din Romånia, în partea de Nord a Africii. Medinele din Hammamet și Sousse, Colosseul din El Jem, locuințele troglodite din Matmata, ruinele Cartaginei sunt mărturiile unei culturi de peste 3000 de ani. Clima mediteraneană, plajele cu nisip fin, marea albastră cristalină, practicarea diferitelor sporturi (golf, scufundări, safari) în orice perioadă a anului sunt atracții pentru cei care preferă o odihnă activă. Dunele de nisip din Sahara, alături de minunatele comori ale naturii vă invită să cunoașteți lumea misterioasă a Estului însorit. Infrastructura dezvoltată, lanțurile hoteliere moderne și ospitalitatea tunisiană reprezintă garanția unei vacanțe de neuitat. Pe parcursul circuitelor și excursiilor organizate, aveți posibilitatea de a admira atracțiile turistice și culturale, monumentele istorice și în același timp de a cunoaște misterele Africii, alături de ghizi cu înaltă calificare. Deși nu este la fel de cald precum în Egipt și nici cu mult mai cald decåt în Sudul Europei, în Spania, Italia sau Malta, Tunisia oferă servicii mult mai ieftine decât aceste destinații sud-europene, notează Klevertravel.ro. Temperaturile variază în sezonul de iarnă între 16-23 grade ziua și 8-14 grade noaptea. Temperatura apei mării variază între 15 și 18 grade Celsius. Poți descoperi Tunisia la prețuri senzaționale. Din ianuarie, un sejur în Tunisia pornește de la numai 199 de euro de persoană, fără taxele de aeroport incluse.

Hammamet, una dintre cele mai renumite stațiuni din Tunisia

Lanțurile hoteliere impozante, mulțimea magazinelor și a restaurantelor, grădinile verzi, Medina veche și Medina nouă cu moscheele și străduțele lor înguste, alături de cartierul de distracții și parcul Carthage Land oferă un concediu de neuitat în stațiunea Hammamet.

Sousse, „Perla Mării Mediteraneene“

Cu cea mai mare dinamică de dezvoltare în domeniul turismului, Sousse poartă cu måndrie numele „Perla Mării Mediteraneene“, fiind unul dintre cele mai mari orașe din Tunisia. Atracțiile turistice precum Moschea cea Mare de o mie de ani, catacombele din perioada romană, vă introduc în istoria islamului. Arhitectura modernă de pe aleea Habib Bourguiba, străduțele înguste ale Medinei cu mulțimea de magazine mici, restaurante, baruri, cafenele, discoteci ajută la petrecerea unor clipe de neuitat.

Monastir – locul ideal pentru distracții

Monastir este orașul natal al primului președinte, Habib Bourguiba, aflat la putere după cåștigarea independenței țării. Este o stațiune cu dezvoltare dinamică, care, prin atracțiile turistice precum Mausoleul Bourguiba, Ribat-ul, Moscheea cea Mare, oferă o experiență de neuitat. Este un loc ideal pentru distracție. Însă pentru că Tunisia nu este neapărat o destinație de plajă și baie în mare, merită fără îndoială să vă plimbați prin țară, să o descoperiți și să nu ratați niciun obiectiv unic și specific Tunisiei. Mai ales pentru amatorii de plimbări și de explorări ale teritoriului african. Puteți opta pentru o plimbare cu cămila prin Sahara sau cu mașini de teren, experiențe care merită toți banii, sau puteți vizita parcul zoologic Friguia, unde puteți vedea mai mult de 30 de specii de animale, specifice continentului african, și nu numai – este cel mai mare parc de acest gen din Africa de Nord. Animalele sunt ținute în habitatul lor natural, într-un parc de mai multe hectare. Tunisia oferă hoteluri de lux, centre Spa de vis și te lasă să descoperi o cultură și o civilizație fascinantă. Merită să iei în calcul Tunsia și ca o destinație de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.