Acasă Turism In Suceava, jumatate din structurile de primire nu sunt clasificate

In Suceava, jumatate din structurile de primire nu sunt clasificate

DISTRIBUIȚI

O serie de localitati din zone turistice ale judetului Suceava au fost verificate de inspectorii Ministerului Turismului, cu scopul evaluarii legalitatii functionarii structurilor de primire turistica si a partiilor de schi. Controlul a vizat 78 de structuri de primire turistica din Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc, Suceava, Gura Humorului, Radauti, Scheia, Sucevita, Sadova, Vatra Moldovitei, Voievodeasa, satul Valea Putnei, comuna Pojorata, Poiana Negri, Putna, Marginea, Vama si Frasin. Reprezentantii ministerului au intocmit 40 de acte de constatare a unor nereguli, printre care figureaza lipsa certificatului de clasificare. Astfel, din numarul total de 461 de structuri de primire turistica identificate in judet sunt clasificate doar 244.

Alte nereguli raportate au fost functionarea cu certificate de clasificare expirate, neafisarea la loc vizibil pentru turisti a numerelor de telefon apartinand Ministerului Turismului si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, neafisarea la receptie a tarifelor de cazare maximale exprimate in euro, exploatarea partiilor de schi de catre administratorii acestora fara a fi omologate.

Doua hoteluri din Suceava si o pensiune din Radauti au fost sanctionate pentru incalcarea normelor igienico-sanitare. De asemenea, reprezentantii Ministerului Turismului au suspendat activitatea unor unitati, printre care hotelurile Bucovina si Turist din Suceava.

Inspectorii ministerului au discutat cu staff-ul judetului despre necesitatea unor proiecte de promovare a unor localitati ca statiuni turistice (Sadova, Vatra Moldovitei) si despre infiintarea unor noi partii de schi in Masivul Calimani. Totodata, a fost analizata posibilitatea stabilirii unor parteneriate pentru readucerea in circuitul turistic a Cazinoului Balnear Vatra Dornei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.