Acasă Turism Internetul va schimba turismul european

Internetul va schimba turismul european

DISTRIBUIȚI

Michael Frenzel, presedintele marelui tour-operator german TUI, a precizat ca-n urmatorii doi ani industria turistica europeana va fi marcata de un proces important de transformare, intrucat tot mai multi clienti sunt interesati de ofertele atractive prezentate online. Seful celei mai mari companii de profil de pe continent a aratat ca tot mai multi turisti renunta la serviciile traditionale oferite de companiile aeriene, de agentiile de turism sau de tour-operatori, pentru a profita de preturile mai mici aferente pachetelor disponibile pe Internet.

-Asta inseamna ca, intr-un an sau doi, industria europeana de profil va fi complet schimbata-, a aratat Frenzel, in cadrul conferintei din Portugalia a Consiliului Mondial al Turismului si Calatoriilor (WTTC).

Razboiul preturilor afecteaza profiturile tour-operatorilor, ale companiilor aeriene si ale altor segmente de activitate implicate in acest domeniu. Sectorul de transport este deja marcat de teama insuflata de organizatiile teroriste, de criza economica mondiala si de extinderea epidemiei de pneumonie atipica.

Potrivit analistilor de la banca de investitii Goldman Sachs, probabilitatea ca pachetele de servicii turistice online sa fie mai ieftine decat cele puse la dispozitie de companiile traditionale este de 70%, diferentele fiind de aproape 26%.

In acest context, analistii au avertizat ca marii operatori specializati in turismul la scara larga -sunt expusi unor riscuri structurale semnificative-.

TUI a recurs la practica rezervarilor online dupa lansarea unei companii de transport aerian care practica tarife reduse. Aproape 90% din solicitari sunt inregistrate pe Internet, iar conducerea companiei intentioneaza sa utilizeze aceasta modalitate si pentru rezervarile de camere hoteliere.

Peter Yesawich, partener la o firma americana de marketing, a apreciat ca aproape 70% din totalul biletelor de avion achizitionate in SUA sunt rezultatul unui proces de -consultare- pe Internet, utilizatorii comparand preturile online.

-A gasi o oferta exceptionala pentru o cursa aeriana este ca si cum ai juca un joc de noroc si ai castiga din prima incercare. De aceea, oamenii se vor intoarce pentru mai mult-, a aratat Yesawich.

In ultimii trei ani, numarul turistilor care recurg la astfel de practici s-a dublat, astfel incat analistii avertizeaza ca fidelitatea fata de o anumita companie va fi tot mai redusa, in urmatorii trei-cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.